На ГКПП-Кулата пускат пробно „зелен коридор“ за товарните автомобили от

...
На ГКПП-Кулата пускат пробно „зелен коридор“ за товарните автомобили от
Коментари Харесай

На ГКПП-Кулата пускат пробен “зелен коридор“ за товарните автомобили от 1 юли

На ГКПП-Кулата пускат пробно „ зелен кулоар “ за товарните коли от 1 юли. За това се договориха на среща превозвачите с представители на Агенция “Митници “, регионалният шеф Николай Шушков и кметът на Петрич Димитър Бръчков.

Въпросът бе подложен поради големите опашки, на които с часове висят празните тирове от страна на България за влизане в Гърция. А за всеки просрочен час, водачите на камиони заплащат санкции и неустойки по договорите от 150 евро, оплакаха се те на срещата. От понеделник до петък опашките се вият от 4 до 7 км.,особено в този момент когато започва и туристическия сезон.

„ Разбрахме се да има пробно трасе от 1 юли, с цел да забележим дали ще проработи концепцията. Той ще действа единствено на самия пункт и не се отнася да придвижване по автомагистралата, сподели регионалният шеф Шушков. Според него въпросът с опашките на Кулата ще се реши идеално, едвам когато България бъде призната в Шенгенското пространство.

Засега ще има колони от чакащи, тъй като и самият пункт има толкоз механически благоприятни условия.

Въвеждането на „ зелен кулоар “ за прекосяване и мобилен краткотраен кантар на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ за празните товарни коли ще покаже дали ще се облекчи трафика на пункта.

Отделно от това на 26 и 27 юни на Кулата ще се сложи надзорен мобилен кантар, който ще ревизира дали тъкмо се замерват товарите от работещите кантари на пункта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР