На ГКПП Капитан Андреево ще работят две лаборатории за проверка

...
На ГКПП Капитан Андреево ще работят две лаборатории за проверка
Коментари Харесай

Две лаборатории ще проверяват плодовете и зеленчуците на “Капитан Андреево“

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " ще работят две лаборатории за инспекция на плодове и зеленчуци. Това съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в Старосел. Във връзка със подписаното извънсъдебно съглашение, той обясни, че съгласно самостоятелна оценка това е по-изгоден вид за страната, която ще разполага с втора лаборатория за надзор на храните.
Прочетете още
„ След доста съществени старания и юридическа преписка, БАБХ реализира нещо, което считам, че е огромен триумф. Срещу 10 млн. лева съществуващата лаборатория на „ Капитан Андреево “, в която работеше „ Евролаб 2011 “, ще премине в ръцете на страната и никой различен няма да управлява плодове, зеленчуци и храни за човешка консумация “, сподели министърът. 

Той посочи, че лицензът се трансферира на Агенцията по храните и лабораторният потенциал на Граничен контролно-пропусквателен пункт става подобен, че там няма да има съвсем никаква опашка от камиони. Една проба ще се прави за времето от 30 мин. до 6 часа. Това ще е времето за проби и при втората лаборатория, в която ще работи БАБХ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР