На Газпром и на Русия като цяло не са изгодни

...
На Газпром и на Русия като цяло не са изгодни
Коментари Харесай

Руски министър: За Русия не са изгодни високи цени на газа и петрола

На " Газпром " и на Русия като цяло не са преференциални високите цени на природния газ на интернационалните пазари. Това съобщи министърът на енергетиката на Русия Николай Шулгинов, акцентирайки, че вследствие на високите цени, потреблението понижава, а това води до закъснение на стопанската система.

" Високите цени на газа са доста неизгодни за " Газпром " и за Русия, защото потреблението продължава да понижава, размерът на покупките понижава и надлежно стопанската система се забавя. Ние не желаеме високи цени, а постоянни доставки ", сподели министърът в изявление за Energy Intelligence.

Сега запълняемостта на европейските газови складове е минимална за последните 10 години. Според специалисти обаче, обстановката към този момент не е толкоз сериозна.

Шулгинов счита, че доставките по газопровода " Северен поток 2 " биха съдействали за основаване на остатък в доставките на газ за европейския пазар.

Оптималната международна цена на петрола е $55-70 за барел, при по-висока цена се следи закъснение на търсенето на тази суровина, разяснява още съветският енергиен министър.

" Мисля, че оптималното равнище за пазара на нефт е 55-70 $ за барел ", сподели Шулгинов за Energy Intelligence.

Отговаряйки на въпроса дали високите цени на петрола са от изгода за Русия, министърът отбелязва, че " от една страна, това е добре, защото в този момент има огромен размер мъчно възстановими ресурси и те изискват огромни вложения. Но, както знаете, към цената на петрола са " привързани " доста други цени. Тоест при високи цени на петрола ще забележим напредък на цените в други промишлености. Освен това, при високи цени има закъснение на растежа на търсенето. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР