На форум за енергийната бедност и ангажиментите на държавата председателят

...
На форум за енергийната бедност и ангажиментите на държавата председателят
Коментари Харесай

КЕВР предлага социална тарифа за енергийно бедните домакинства

На конгрес за енергийната беднотия и уговорките на страната ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов предложи обществена цена за енергийно бедните семейства. Според Иванов обществената цена би трябвало да бъде 70% от цената на електрическата енергия, плащана от останалите битови консуматори. Също по този начин цената би трябвало да бъде приложена за интервал от 5 години.

" За енергийно небогати семейства, които са на централно топлоподаване, базова помощ ще бъде в границите на 100 киловатчаса на месец. Домакинства, които нямат централно топлоподаване, по нужда за хигиенични потребности имат бойлер, тази стойност на границата се покачва на 150 киловатчаса на месец ", добави ръководителят на КЕВР.

Според данни на КНСБ енергийно небогати в България са към 2,8 млн. души или 40% от популацията на страната, до момента в който помощи за отопление получават единствено 300 хиляди души.

" За мен е по-важно да минем през тази зима, въпреки и с малко по-мръсен въздух, само че да бъдат оживели тези самотници по селата, които ги намираме замръзнали ", съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР