На фона на все по-неясната картина около съставянето на ново

...
На фона на все по-неясната картина около съставянето на ново
Коментари Харесай

"Галъп": Над 75% от българите искат правителство пред нови избори

На фона на все по-неясната картина към съставянето на ново постоянно държавно управление, българите от ден на ден чакат кабинет, само че липсва сигурността, че ще го има. 75,6% избират опцията " държавно управление ", пред опцията " нови избори " (15,6%). В същото време обаче липсва сигурност, че Народното събрание ще успее да сформира държавно управление. 47,5% допускат, че той няма да успее, а 39,9% – че ще успее. Останалите се двоумят. Данните демонстрират растеж на упованието за държавно управление, спрямо предходни други сондажи, сочат данните на първия в страната сред 14 и 16 юли измежду 816 пълнолетни българи по телефона.

Премахването на досегашния модел на ръководство очевидно се утвърждава и се чакат разновидности на управнически конфигурации към всички протестни партии, е различен извод в проучването на " Галъп ". " Важно е моделът на ръководство на ГЕРБ в никакъв случай да не се повтори, съгласяват се 71,5% от запитаните, до момента в който 20,2% не считат, че е проблем, в случай че този модел се повтори " При това състояние, закономерно желанията са за държавно управление, образувано към така наречен партии на митинга (вероятността обаче става все по-малка поради поръчките на групировката на Трифонов от през днешния ден за " редактиран кабинет " без Николай Василев, само че повдигнат без номинации - б. р.).

На пряк въпрос дали не би било добре служебното държавно управление под някаква форма да остане, 62,5% биха одобрили, а 32,1% не биха одобрили. Останалите се двоумят, демонстрират още данните от анкетата.

Заявката на Слави Трифонов за кабинета на Николай Василев се прави оценка като неубедителна. 68,7% не утвърждават обявата на Слави Трифонов преди свикването на Народното събрание. 24,8% утвърждават. Николай Василев не е одобряван от 56,9%, а е одобряван от 23,4%. Останалите се двоумят. Очевидно, изтеглянето на Василев е удобна за Трифонов стъпка. 50,4% обаче не утвърждават като цяло препоръчаният състав, а 26,7% го утвърждават. Останалите се двоумят, разясняват от " Галъп ".

ЧЕСТНОСТТА НА ВОТА

Почти всеки втори гласоподавател дефинира отминалите на 11 юли избори като по-честни от преди, а мощно болшинство от към две трети поддържа машинното гласоподаване. 

Технологията на преди малко отминалите избори се утвърждава, въпреки мнозина да са останали недоволни от резултата на своята партия. На въпрос за честността на изборите, преобладаващите отзиви са позитивни. 48,5% считат, че изборите са били по-честни от преди, 27,9% – същите като преди, а за по-нечестни ги намират 9,3%. Машинното гласоподаване очевидно е сработило, съгласно публичното мнение. Близо две трети го утвърждават. Явно мнозина са очаквали на тези избори по-добро показване от партиите си – по тази причина и 56,2% от запитаните не са удовлетворени от резултата на изборите, а 29,2% са удовлетворени.

----

Данните са от самостоятелен телефонен сондаж измежду 816 души.Изследването е извършено в интервала 14-16 юли. Абсолютната оптималната неточност е ±3,5% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на към 55 хиляди пълнолетни българи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР