На фона на възобновяването на международния туризъм, който опитва да

...
На фона на възобновяването на международния туризъм, който опитва да
Коментари Харесай

Световното туристическо изложение в Париж отваря врати в четвъртък

На фона на възобновяването на интернационалния туризъм, който пробва да се върне към равнищата си отпреди пандемията, Световното туристическо ревю в Париж отваря порти за гости в четвъртък в подтекста на растежа на цените на туристическите услуги, съобщи Франс прес.

" Международният туризъм може през 2024 година изцяло да се върне към равнищата отпреди пандемията и даже да отиде малко оттатък, защото първите оценки демонстрират растеж от 2 на 100 по отношение на равнищата от 2019 година ", показва Световната организация по туризъм (UNWTO) към Организация на обединените нации.

Международният туризъм може да се възползва по-специално от възобновяване в Азия, улеснението на издаването на визи в Китай, увеличението на въздушния потенциал и от унифицираната виза (тип Шенген), въведена от страните от района на Персийския залив - Саудитска Арабия, Оман, Кувейт, Бахрейн, Обединени арабски емирства, Катар.

Европа евентуално ще остане водеща туристическа дестинация, защото в края на март Румъния и България влизат в Шенген, въпреки и единствено по въздух, а през лятото Париж ще бъде хазаин на летните олимпийски игри, показват от организацията. " Както и през 2023 година, положителното показване на изходящите пазари в Европа, Америка и Близкия изток ще продължи да подхранва туристическите потоци и разноските по целия свят ".

През 2023 година приходите от интернационален туризъм доближиха 1,4 трилиона $, или 93 на 100 от равнището преди пандемията.

Възможно е обаче инфлацията, високите лихвени проценти, съмненията в цените на петрола и разстройствата в търговията да продължат да оказват въздействие върху разноските за превоз и настаняване през 2024 година, обобщават от UNWTO и чакат туристите " от ден на ден да търсят добра стойност за парите си и да пътуват по-малко надалеч от у дома ".

Във Франция, да вземем за пример, единствено 52 на 100 от французите възнамеряват престой в места за настаняване по отношение на 55 на 100 през 2023 година и 56 на 100 през 2022 година, съгласно изследване на консултантската компания " Протуризм " (Protourisme), написа Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР