На фона на цялото вълнение около спада на инфлацията и

...
На фона на цялото вълнение около спада на инфлацията и
Коментари Харесай

Защо финансовата грамотност заслужава вашата благотворителност

На фона на цялото неспокойствие към спада на инфлацията и внимателно оптимистичната договорка COP28, отчетът от предходната седмица на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за равнищата на интернационалната финансова просветеност ненадейно събра малко заглавия.

И само че за множеството хора скромната тематика за това дали схващат инфлацията, лихвите и финансовия риск на персонално равнище е толкоз мощно въздействие върху персоналното богатство, колкото всяко световно преобладаващо новинарско събитие.

Докладът на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, който обгръща 39 страни, в това число множеството от членовете на организацията и голям брой други страни от Г-20 и разрастващи се народи, разкрива някои тревожни истини. (Обединеното кралство не взе участие, само че не сподели за какво.) Само 34 % от възрастните в участващите страни дават отговор на критериите, с цел да бъдат считани за финансово грамотни. Почти всеки шестима души е бил жертва на финансова машинация. И по-малко от половината (41 процента) знаят, че крипто не е законно платежно средство.

Проучването удостоверява типа на по-ранно изс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР