Generac изтегля около 64 000 преносими генератора по време на сезона на ураганите

...
На фона на тазгодишния увреждащ сезон на ураганите, с търсене
Коментари Харесай

На фона на тазгодишния увреждащ сезон на ураганите, с търсене на генератори, Generac Power Systems изтегли около 64 000 от преносимите си генератори след повече от две дузини съобщения за прегряване, някои от които доведоха до сериозни изгаряния, се казва в изявление на Комисията за безопасност на потребителските продукти.

Компанията в Уисконсин получи повече от две дузини доклада „за генераторите, които прегряват и създават налягане или изхвърлят гориво при отваряне. Най-малко три инцидента са довели до тежки изгаряния, каза комисията.

Хората гледат бурен сърф и вълни, останки от тропическата буря Лий, катастрофирали по брега на остров Бейли, Мейн, в събота, 16 септември 2023 г. Хората гледат бурен прибой и вълни, останки от тропическата буря Лий, разбиват се по брега на остров Бейли, Мейн, в събота, 16 септември 2023 г. Джим Герберич/AP

„Резервоарът за гориво на изтеглените генератори може да не успее да се обезвъздуши адекватно от клапана за преобръщане, което кара резервоара за газ да натрупа свръхналягане и да изхвърли гориво при отваряне, създавайки опасност от пожар и изгаряне“, каза комисията. Групата съветва хората незабавно да спрат да използват изтеглените генератори и да се свържат с Generac за безплатен ремонтен комплект.

CNN се обърна към Generac за коментар.

Въпросните генератори са били продавани „от април 2011 г. до юни 2023 г. за между 3300 и 3650 долара“ в повечето магазини за подобряване на дома, каза комисията.

 TOPSHOT - Jenna Fountain носи кофа по Regency Drive, за да се опита да извади предмети от наводнения им дом в Порт Артър, Тексас, 1 септември 2017 г.
Уморените от буря жители на Хюстън и други градове в Тексас започнаха да се връщат у дома, за да оценят щетите от наводненията от урагана Харви, но властите предупредиха, че опасността далеч не е отминала в части от засегнатия щат. / AFP PHOTO / Emily Kask (Снимката трябва да гласи EMILY KASK/AFP чрез Getty Images) TOPSHOT - Jenna Fountain носи кофа по Regency Drive, за да се опита да извади предмети от наводнения им дом в Порт Артър, Тексас, 1 септември 2017 г. Уморените от буря жители на Хюстън и други градове в Тексас започнаха да се връщат у дома, за да оценят щетите от наводненията от урагана Харви, но властите предупредиха, че опасността далеч не е отминала в части от засегнатия щат. / AFP PHOTO / Emily Kask (Снимката трябва да гласи EMILY KASK/AFP чрез Getty Images) Емили Каск/AFP/Getty Images

Отзоваването в четвъртък идва по време на сезона на ураганите, когато много хора се обръщат към генератори след буря, за да осигурят домовете си с електричество.

Тазгодишният сезон на ураганите в Атлантическия океан, Мексиканския залив и Карибско море продължава от 1 юни до 30 ноември. Десетки хиляди хора в момента са без ток, тъй като посттропическият циклон Лий продължава да носи дъжд, вятър и наводнения в части от Атлантическите провинции на Канада.

Когато ураганът Идалия връхлетя Флорида в края на август, стотици хиляди хора останаха без електричество.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР