На фона на скандала с Пентагона, Google публикува първия кодекс,

...
На фона на скандала с Пентагона, Google публикува първия кодекс,
Коментари Харесай

Кодексът на Google за изкуствения интелект: седем заповеди и четири забрани

На фона на абсурда с Пентагона, Гугъл разгласява първия кодекс, съдържащ правилата за създаване на изкуствен интелект.
Гугъл съобщи, че няма да създава ИИ, който може да навреди.

Постът в формалния блог на Гугъл е оповестен от името на генералния шеф Сундар Пичай. Той акцентира, че компанията, в ролята на най-големия разработчик на ИИ, е дефинирала главните правила за неговото създаване.

Гугъл дефинира седемте съществени правилото , които ще управляват работата на компанията отсега нататък. Това не са теоретични понятия, а съответни стандарти, които най-активно ще управляват проучването и създаването на нови ИИ артикули, и ще оказват въздействие върху бизнес решенията на интернет колоса.
Изкуственият разсъдък би трябвало да е потребен за обществото. Гугъл ще създава ИИ единствено тогава, когато хипотетичната изгода доста надвишава рисковете от причиняване на щета.Избягване на несправедливите предразсъдъци. Зачитане на расата, етническата принадлежност, пола, националността, приходите, половата ориентировка, качествата, политическите и религиозните убеждения.ИИ би трябвало да е безвреден и непрестанно тестван за сигурност.ИИ би трябвало да бъде виновен пред хората. Гугъл акцентира, че неговите ИИ системи ще дават противоположна връзка и опция за бърза смяна. Винаги хората ще ръководят и направляват изкуствения разсъдък.ИИ ще съблюдава конфиденциалността на персоналните данни. Прозрачност и следене на всички данни.Съответствие на най-високите стандарти в науката. Компютърните помощници би трябвало да подхождат на условията на научното общество.ИИ да може да се употребява при спазването на тези правила. Внимателна преценка на евентуалната приложимост на изкуствения разсъдък и ограничение на евентуално нездравословните или злоумишлени приложения.
Едновременно с това Гугъл отбелязя и четирите сфери, за които няма да създава изкуствен интелект . Първо, каквито и да било технологии, причиняващи щета. Второ, ИИ няма да се употребява за оръжия или други технологии, които могат да доведат до пострадване на хората. Трето, технологиите, които събират и употребяват данни в нарушаване на интернационално признатите правила. Четвърто, технологии, които опонират на интернационалното право и изработката на индивида.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР