На фона на сериозната нова конкуренция Ford променя плановете си

...
На фона на сериозната нова конкуренция Ford променя плановете си
Коментари Харесай

Ford планира достъпен електрически пикап и SUV от 25 000 долара

На фона на сериозната нова конкуренция Ford трансформира проектите си за произвеждане на по-достъпни електрически транспортни средства. Компанията разгласи, че създава нова евтина EV платформа за зареждане на дребен електрически пикап и SUV, с начални цени към 25 000 $.

Въпреки че евтините китайски пътнически електрически автомобили, като BYD, не се продават в Съединени американски щати, те оказват огромно въздействие върху локалните производители на коли.

Главният изпълнителен шеф на Ford Джим Фарли е угрижен по отношение на евтините електрически автомобили на съперниците. По време на конференция на Wolfe Research предишния месец Фарли изясни, че в случай че компанията не може да се конкурира с китайските автомобилни производители, " 20% до 30% от приходите ви са изложени на риск ".

" Като основен изпълнителен шеф на компания, която имаше проблеми да се конкурира с японците и южнокорейците, ние би трябвало да решим този проблем ", разяснява Фарли.

Ford се научи " много бързо да залага на по-малка EV платформа ". Лидерът на американския авто производител призна, че по-големите електрически автомобили, като F-150 Lightning, са скъпи за произвеждане.

Фарли сподели, че по-малките електрически коли са с доста по-добра оперативна цена от Toyota Corolla или Honda Civic или даже Ford Maverick. "

Ford възнамерява по-малък наличен електрически пикап и SUV

Според източници, представени oт Elektrek, първият модел ще бъде пуснат на пазара през 2026 година с начални цени към 25 000 dolara. Тe ще са конкуренция на евтиния модел, върху който Tesla работи.

Платформата първо ще включва така наречен LFP акумулатори, които са с към 30% по-евтини от обичайните литиево-йонни.
 Мениджър във Ford: Най-добре да стартираме с електрически автомобили или нямаме бъдеще като компания
Мениджър във Ford: Най-добре да стартираме с електрически автомобили или нямаме бъдеще като компания

Неотдавна Ford отдръпна самодейностите за електрически автомобили в бъдеще в Съединени американски щати

След като изпревари Tesla през последните три месеца на 2023 година, с цел да стане най-големият международен производител на електрически автомобили, BYD провокира конкуренцията тази година. Най-евтиният модел - новият Seagull стартира от към $9700 в Китай. Фарли назова Seagull на BYD " демонски добър ", както предизвести други автомобилни производители.

BYD стартира да продава електрически автомобили в Европа. Първият товарен транспортен транспортен съд на BYD, пренасящ 3000 транспортни средства, дебаркира в Германия предишния месец.
 Заводът на Ford Focus затваря, 3500 души остават без работа
Заводът на Ford Focus затваря, 3500 души остават без работа

Бъдещето на фабриката беше сложено под подозрение през 2022 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР