На фона на продължаващите политически спорове за стола на външния

...
На фона на продължаващите политически спорове за стола на външния
Коментари Харесай

Египет – възможен доставчик на газ за България

На фона на продължаващите политически разногласия за стола на външния министър, настоящият посланик №1 на България предприе посещаване в Египет. Първата аудиенция от 12 години насам на български външен министър в арабската страна. Срещите на двустранно равнище включваха диалози с египетския министър председател Абдел Фатах ал Сиси и с външния министър на страната.

„ Дискутирахме големия капацитет за икономическо, комерсиално и капиталово съдействие. Да подкрепим дребни и междинни предприятия, като окуражим start up-и най-много в региона на нововъведенията, цифровата и зелена стопанска система ”, уточни вицепремиерът и министър на външните работи.

Фокус беше сложена на гарантирането за страната ни на газови доставки от Египет.

Ние към този момент видяхме изключително през последните две години след съветската експанзия в Украйна какво се случва в тази област. За България енергийната сигурност е от особена значимост. Ние не стопираме тук, казвайки, че това е значимо, разясни тя.

Проблемите с миграцията и напрежението сред Израел и „ Хамас ” също бяха разисквани сред двамата външни министри.

„ България и Египет имат интерес от непоклатимост в Близкия Изток ”, сподели министърът на външните работи на Египет Самех Шукри.

Част от срещите на вицепремиерът и българската делегация се организираха в новата административна столица на Египет. Скоро тя ще бъде изцяло подготвена, градежът ѝ стартира през 2015 година, само че единствено за няколко години към този момент са издигнати над 30 министерства и посолства на 700 кв. км.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР