На фона на предишните вълни натискът върху здравната система все

...
На фона на предишните вълни натискът върху здравната система все
Коментари Харесай

Софийски лекар каза какво ще се случи с пика на COVID-19

На фона на предходните талази натискът върху здравната система към момента не е оптимален, изясни доктор Иван Колчаков от управлението на " Софиямед ". " В момента имаме 70 разкрити кревати за Коронавирус и 10 интензивни, а сме имали два пъти повече кревати за същото преди. Имаме евентуална опция за двойно по-голям потенциал ", сподели експертът. По думите му болничното заведение не връща пациенти. " Обикновено пандемиите вървят в една посока - по-лесно се заразяваме, само че по-малко смъртоносни са. От тази позиция ние чакаме да има огромен брой случай на инфектирани, само че да няма толкоз доста интензивни и смъртни случаи.

Няма по света такова разбиране като здравен служащ, а медицински експерти. У нас те са дефицитни. Да не забравяме, че експертите - освен у нас, само че и по целия свят, са много изтощени, тази пандемия ни изтощава. Надявам се тази година да пречупим вълната на пандемията. " По думите на доктор Колчаков здравното му заведение, от чието управление той е част, от дълго време притегля млади експерти да практикуват. " При нас забележителна част от младите ни сътрудници минаха през интензивните отделения, а в същинската реанимация работят единствено експерти. Можем да кажем, че сега нямаме недостиг на експерти. " Има проблем при ограничение на плановите интервенции.

Виждаме, че Министерство на здравеопазването и РЗИ коригираха своите преценки и към този момент когато имаме онкоболни, отлагани на пръв взор, само че при които са неприятни резултатите, към този момент не се отсрочва интервенцията им, както при първата вълна, изясни доктор Колчаков по БТВ.

Лекарят предвижда, че пикът на болестта ще е в края на месеца и до идващия би трябвало той да завърши.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР