На фона на ограниченията на веригата за доставки и забавянето

...
На фона на ограниченията на веригата за доставки и забавянето
Коментари Харесай

Tesla обяви рекордна печалба

На фона на рестриктивните мерки на веригата за доставки и забавянето на производството в Китай, Tesla е спечелила 3,3 милиарда $ през първото тримесечие на 2022 година Това са малко над 18,7 милиарда $ доходи и съставлява 81% нарастване на годишна база, спрямо 10,4 милиарда $ доходи през първото тримесечие на 2021 година

Компанията записва 679 милиона $ продажби на заеми за излъчвания на други автомобилни производители, което също е двойно нарастване по отношение на четвъртото тримесечие на 2021 година Компанията генерира тези доходи, като продава тези заеми на автомобилни производители, които създават по-малко „ чисти “ транспортни средства, в сравнение с се изисква от държавното управление на Съединени американски щати и Европейският съюз.

Продажбите на заеми бяха потребни през последните години, помагайки на Tesla да извлече облага, до момента в който бизнесът с производството на коли се затрудняваше. Миналото лято компанията заяви, че нейният бизнес за произвеждане и продажби на сила е печеливш за първи път, без да се регистрират продажбите на заем за излъчвания.

Тримесечието беше доста сполучливо за Тesla. Компанията откри две нови заводи – едната в Берлин на 22 март и втората в Остин, Тексас, на 8 април – като в същото време беше принудена да затвори фабриката си в Шанхай за няколко седмици на фона на възходящия брой на Коронавирус. Очаква се разноските за отваряне на тези две заводи, като в същото време се борят да поддържат китайската си фабрика в употреба, да трансформират числата за Tesla през това тримесечие.

От компанията оповестиха, че е почнала произвеждане в Берлин предишния месец, както и доставки на Model Y от Тексас през април.

Отчетът за облагите е разследване на устойчиво тримесечие за доставка и произвеждане за Tesla. Компанията съобщи, че е изпратила 310 048 транспортни средства на своите клиенти през първото тримесечие на 2022 година Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск разказа това достижение като „ извънредно мъчно “, базирайки се на проблеми с световната верига за доставки и затварянето на фабриката на компанията в Шанхай на фона на възходящия брой случаи на Коронавирус. Въпреки това, Мъск предвижда, че компанията ще може да усили производството и да направи 1,5 милиона автомобила тази година.

От Tesla оповестиха, че е доставила 295 324 транспортни средства Model 3 и Model Y, до момента в който 14 724 са за Model S и X. Доставките са се нараснали леко по отношение на 308 600 доставки от предходното тримесечие и изпреварват 184 800 доставки, направени от Tesla през първото тримесечие на 2021 година Що се отнася до производството на нещата, Tesla сподели, че е построила общо 305 407 транспортни средства през последните три месеца.

Но наред с облагите Tesla имаше и много проблеми - компанията беше атакувана от поради разнообразни неизправни функционалности, в това число тон за предизвестие за пешеходец, който беше закрит от мощна музика, възпроизвеждана през външните високоговорители „ Boombox “ и аспект на бета софтуера Full Self-Driving, който позволяваше на транспортните средства да се движат през някои знаци за прекъсване, без да спрат.

Правната драма на Tesla продължи да нараства през това тримесечие. Компанията беше съдена от Калифорнийската организация за цивилен права, откакто няколко чиновници излязоха с отчети за расова дискриминация и тормоз.

И, несъмнено, първит етри  месеца бяха белязани от изненадващото предложение на Илон Мъск да купи Twitter за 48 милиарда $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР