На фона на излязлата информация, че страните от Г-7 ще

...
На фона на излязлата информация, че страните от Г-7 ще
Коментари Харесай

Пекин с нови заплахи срещу страните, поддържащи Тайван

На фона на излязлата информация, че страните от Г-7 ще упорстват за мир в тайванския пролив и отговорно държание от страна на Китай, външното министерство на Пекин втвърди тона, като предизвести, че Съединени американски щати и други сходни страни скоро ще се опарят, в случай че не спрат да си играят с огъня.
Призоваваме Съединени американски щати, Япония и други страни да съблюдават политическите документи за двустранните връзки с Китай и правилото за обединен Китай, да престанат да угаждат и поддържат силите за самостоятелност на Тайван, да спрат да си играят с огъня по тайванския въпрос и да спрат да стоят на противоположната страна на повече от 1,4 милиарда китайци. Всеки, който си играе с огъня, ще се изгори.
Уанг Уенбин, представител на МВНР на Китай

По мотив на Украйна, представителят на китайското външно министерство акцентира за следващ път желанието на Пекин да играе ролята на посредник сред Киев и Москва.
Няма панацея за разрешаване на рецесията. Всички страни би трябвало да основат удобни условия, да натрупат взаимно доверие за преустановяване на огъня и да проведат мирни договаряния. Китай би желал да откри общо политическото споразумяване измежду интернационалната общественост, съгласно документа с позицията на Китай по отношение на Украйна.
Уанг Уенбин, представител на МВНР на Китай

Само преди ден украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи пред почитан китайски делегат по време на диалози в Киев, че Украйна няма да отстъпи свои територии на Русия. Той беше безапелационен, че страната му няма да одобри никакви оферти за преустановяване на войната с Русия, които включват загуба на територия или заледяване на спора.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР