На фона на безкрайните шопинг обиколки по магазините за подаръци

...
На фона на безкрайните шопинг обиколки по магазините за подаръци
Коментари Харесай

Най-хубавото време от годината… за намиране на нова работа!

На фона на безкрайните шопинг обиколки по магазините за дарове и множеството коледни празненства, човек елементарно може да бъде изкушен от концепцията да отсрочи търсенето на работа за след 1 януари. Освен това, през декември пазарът на труда не е изключително деен, нали?

Имам вест за вас: Идеята, че фирмите не търсят нови хора през декември е цялостен мит. Истината е, че доста компании се пробват да запълнят празнините в екипите си с квалифицирани претенденти преди края на годината.

Като някогашен хедхънтър(човек, отговарящ за подбора и набирането на дипломиран личен състав за компании), мога да ви кажа, че декември е един от най-динамичните месеци през годината. Ако всички открити позиции в една компания не бъдат запълнени до края на месеца, от финансовият отдел нормално стартират да питат какви са аргументите за това и доста постоянно сами стигат до прибързаното умозаключение, че компанията просто не се нуждае от повече хора.

Така че не се опасявайте да започнете търсенето на новата си работа в края на годината. Точно противоположното, знайте, че това е извънредно добър миг за този ход. Ето две стъпки, които ще ви оказват помощ да започнете нова работа преди Нова година.  

Изпратете CV-тата си допустимо най-бързо

Заради мита за по-ниското търсене през Декември, фирмите не се залети с автобиографии и имат премного време, с цел да прегледат всяко CV, което стига до тях. Това е добра вест за вас, защото по-малко CV-та значат по-голям късмет да спечелите мечтаната позиция. Януари въпреки това е месец, в който броят на автобиографиите, изпращани до работодателите, се усилва доста.

Така че започнете да отделяте по малко време през всеки ден от декември за търсенето на нова работа.

Не се отхвърляйте

Надявам се, че към този момент не живеете със заблудата, че Дядо Коледа носи дарове на всяко дете на планетата в границите на едно нощ. За страдание, търсенето на работа през декември също не е като в приказка. Фактът, че през последният месец на годината има увеличено търсене на квалифицирани претенденти не значи, че процесът на намиране на работа ще е елементарен и безпроблемен.

Разбирам, че може да бъдете обезкуражени, в случай че не получите назад позвъняване от първите няколко компании, в които подадете документи за кандидатстване за работа, само че както към този момент споделих, работодателите търсят хора през декември, тъй че не бързайте да се отказвате! Бъдете търпеливи, закъсненията при противоположната връзка нормално не се дължат на липса на интерес, а на по-бавното движение на работа през декември.

.................

Вики Салеми за Monster.com

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР