На флашмоб с мотото Танцувай за ненасилие в училище са

...
На флашмоб с мотото Танцувай за ненасилие в училище са
Коментари Харесай

Канят на флашмоб за ненасилие в училище

На флашмоб с мотото " Танцувай за ненасилие в учебно заведение " са поканени всички искащи на 20 юни, четвъртък, от 20 ч., в столичния парк " Възраждане ". Спектакълът е част от плана " Премълчаното разказано - пътуваща сцена ". Мащабното начинание е на театралния режисьор и шеф на Университетския спектакъл на Нов български университет Възкресия Вихърова. Със своя екип от актьори, студенти и преподаватели тя изследва насилието в българското учебно заведение и дава артистична опция за справяне със обществения феномен.
Платформата " Артисти за ненасилие " освен установи и разказва казуса, а основава общественост, ежедневно стремяща се да покаже мащабите му, да го извади от анонимност, да притегли публичното внимание към него. Една борба за ненасилие, която цели повишението на публичната сензитивност към деянията му и създаване на назадничавост към тях. Чрез мощните средства на изкуството се демонстрира действителна обстановка, основават се креативен артикули, които не са страшни за гледане, а въздействащи и провокиращи размисъл.
В танцовия театър вземат участие 15 студенти от така наречен нулево потомство. Така психолозите назовават децата на България, родени в интервала 1990-1999 година Точно това е поколението, носещо на гърба си контузиите на Прехода в България, които се изявяват в липса на доверие към хора и институции, дефицит на религия в себе си и бъдещето.
Спектакълът е част от събитията " Сцена в парка ", които предизвикат непосредствена среща сред изкуството и публиката. Инициативата е на Фондация " Арт офис " и Фондация " Асоциация информбюро ", в партньорство с регион " Възраждане " - Следствен отдел към окръжна прокуратура, и с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура ". Проектът има за цел да разшири местата за показване на културни събития, като трансформира парк " Възраждане " - една от най-новите зелени площи в София, в сцена навън.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР