На финалната права по сформиране на бъдещ работен кабинет усещането,

...
На финалната права по сформиране на бъдещ работен кабинет усещането,
Коментари Харесай

Янев: Хората имат право да знаят как се определят постовете

" На финалната права по съставяне на предстоящ работен кабинет чувството, че политическите процеси към този момент не протичат в нормалната си демократична логичност, е осезаемо. По мое мнение жителите имат право да знаят отговорите на няколко значими въпроса – кой дефинира целите и постовете в евентуалния нов кабинет и логиката за провеждането на политическите съвещания ". Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев при започване на днешното държавно съвещание.

По думите му връзката сред политическите партии и жителите би трябвало да е ясна и ефикасна.

" Политическото говорене е оня предсказуем и нужен детайл, който, в случай че не е резистентен, се санкционира от гласоподавателите ", счита той.

Премиерът сподели още, че при започване на юли е извършено изключително съвещание на Съвета по сигурност, където са установени редица дефицити в уредбата по водене на този съвет.

" В тази връзка назначихме две работни групи, които да създадат разбор на активността. Той ще бъде показан на груповия орган. Днешната ни задача е да приемем този разбор, а препоръчаните промени в Закона за действие на системата за национална сигурност ще бъдат оповестени за публично разискване ", съобщи министър председателят.

Междуведомствена работна група ще предложи нов механизъм и евентуално разработване на нов закон за ръководство на рецесии, стана ясно още от изявлението на министър-председателя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР