На финала е разследването на убийството на 8-годишния внук на

...
На финала е разследването на убийството на 8-годишния внук на
Коментари Харесай

На финала е разследването за убития внук на ексдепутата Тома Томов в Мездра

На финала е следствието на убийството на 8-годишния внук на някогашния народен представител от "Евророма " и експрокурор Тома Томов, научи организация BulNews.
Всички назначени по случая експертизи са подготвени, оповестиха от Окръжната прокуратура. На разположение на следствието са и заключенията на движимости лица, изготвили спомагателни разбори, предоставени им от наблюдаващия делото прокурор, за изясняване на обстоятелства и условия към гибелта на момченцето, което носи името на своя дядо. Предстои прецизиране на обвиняванията, които са повдигнати на арестувания Димитър, прочут в града и като Митко Бирата. Досъдебното произвеждане се води по текст от наказателни закон, който е за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на държани на огнестрелно оръжие и муниции. Мъртвият 8-годишен Тома бе открит пред неговия дом, в който по-рано отишъл, да си играе със сина му.
След като бъдат изчистени юридическите формалности, прокуратурата ще изготви и внесе обвинителен акт в съда против обвинявания.
"Много е мъчително за мен да приказвам за случилото се. Не мога! Тече следствие и нямам визия до каква степен е стигнало то. Чакаме да ни извикат в прокуратурата, с цел да се срещнем с материалите по случая, само че не зная по кое време ще стане това ", сподели покрусеният от тъга дядо на умрялото 8-годишно момченце.
От завършилото следствие се чака да бъдат дадени отговори на доста въпроси към гибелта на детето. Първоначалната версия бе, че то е потърпевшо от гръмнала мощна пиратка, само че след това се оказа, че то е простреляно. Според осведомени една от експертизите по случая е балистична и има връзка с пушка, открита в дома на арестувания.
Трагедията в фамилията на някогашния народен представител Тома Томов се разигра на 8 януари късно следобяд, a за нея заяви първо медията ни.



Тогава съседка откри безжизнено тяло на детето на улица. Жената незабавно разпознала момченцето и се обадила на околните му. Детето е закарано в болница, където медиците открили, че то е издъхнало половин час преди да бъде открито.
При огледа на мястото на престъплението ченгетата откриват, че починалото хлапе е било изнесено от вкъщи на Димитър, където по-рано отишло да си играе с неговия наследник. Първоначално от полицията във Враца бе обявено, че Тома е умрял след игра с пиратки. При огледа в къщата на Митко Бирата и след аутопсията на момчето излиза наяве, че то е издъхнало от изстрел с ловна пушка. На врата на момченцето имало огромна рана, която довела до гибелта му.
Според баба му Олга внукът й е открит по слипове и без маратонки, което не беше доказано от полицията. Дали Тома е прострелян от свето приятелче при игра с погрешно съхранявани оръжия в къщата, кой го е съблякъл и изнесъл на улицата, са въпросите, на които се чака следствието да даде отговор.
От жилището на Митко Бирата са конфискувани ловни пушки, ловджийски полуавтомат и ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани и били съхранявани в мазето на къщата. В джоб на яке била открита кутия с патрони, диаметър 30-06, а на полица имало няколко кутии с ловни патрони.
Първоначално Митко Бирата е спретнат зад решетките за денонощие поради това, че не е съхранявал огнестрелните оръжия по надлежния ред. Впоследствие му бе наложена непрекъсната мярка "задържане под стража ", с каквато е и досега.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР