На ФИДЕ й трябват промени и нови лице – обяви

...
На ФИДЕ й трябват промени и нови лице – обяви
Коментари Харесай

Найджъл Шорт: Време бе шахът да се избави от стария боклук

На ФИДЕ й трябват промени и нови лице – разгласи английският гросмайстор Найджъл Шорт. – А с Георгиос Макропулос това няма по какъв начин да стане. Време бе шахът да се избави от остарелия отпадък и хората към гърка да отидат в музея.

Шорт бе претендент за президентския пост, само че се отдръпна минути преди самото гласоподаване в интерес на Аркадий Дворкович на Генералната асамблея в Батуми (Грузия). Руснакът получи вота на 103 делегати от общо 185, а съперникът му и доскорошен вицепрезидент Георгиос Макропулос събра 78 гласа. Гъркът напусна залата подпирайки се на рамото на един от помощниците си и отхвърли изказвания. Дворкович пък стана седмият президент на ФИДЕ, като наследи на поста Кирсан Илюмжинов, някогашен президент на съветската република Калмикия, който управляваше от 1995 година През юли Комисията по нравственос в профил Илюмжинов, защото той бе в листата на управляващите на Съединени американски щати с хората, помагащи на държавното управление на Сирия. А банките в Щатите започнаха да запорират сметките на ФИДЕ. Тогава краткотрайно функционалностите пое Макропулос, само че персонални ползи не стопираха напрежението във ФИДЕ.

С встъпването си в служба Дворкович разгласи, че стартира съществени промени, а първата към този момент е реалност. Въведе предел от два мандата за президент, до момента нямаше ограничавания.
Екипът на руснака включва 4-има вицепрезиденти, измежду тях и Шорт. За генсек бе определен Еньонам Фумей (Того), а ковчежник ще е жена – Чжу Чен (Катар).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР