На фасадата на сградата на чешкото Министерство на вътрешните работи

...
На фасадата на сградата на чешкото Министерство на вътрешните работи
Коментари Харесай

Чешкото МВР окачи на фасадата си плакат на Путин като труп

На фасадата на постройката на чешкото Министерство на вътрешните работи в Прага в петък сутринта бе висящ голям афиш с изображението на съветския президент Владимир Путин в черен найлонов чувал. От двете страни на плаката са знамената на Чехия и Украйна, заяви радио " Свобода ", представено от " Сега ".

Министърът на вътрешните работи Вит Ракушан разгласява фотографията в Туитър. " Ние знаем кой ни е другар - този, който пролива кръвта си за нашата независимост. Също по този начин знаем кой е нашият зложелател и няма да му позволим да открадне визията ни за национализъм и нашето знаме ", написа министърът. Ракушан разгласява и линк към видео, в което приканва да не се разреши чешкото национално знаме да стане знак на съветската пета колона.

На 28 октомври Чехия празнува националния си празник - Деня на Чехословакия. Чехословашката република е провъзгласена на 28 октомври 1918 година след провалянето на Австро-Унгария в Първата международна война. В Прага в петък се организира антиправителствен протест за чиято организация управляващите упрекват структури, свързани с Русия. Според полицията в демонстрацията са взели участие десетки хиляди.

Сред настояванията на придвижване " Чехия преди всичко " с изключение на оставката на държавното управление е и отвод да се оказва помощ на Украйна и да се договаря с Русия за на ниска цена газ. Движението, което сплотява крайнодесни и крайнолеви политици и деятели, организира до момента два такива митинга в Прага. Критиците на придвижването го упрекват в търговия със страхове, а на 30 октомври в Прага ще има протест за взаимност с Украйна.

Противниците на властта се дефинират като патриоти и интензивно употребяват чешкото национално знаме.

Víme, kdo je náš přítel, který krvácí i za naši svobodu. A také víme, kdo je náš nepřítel, a nenecháme ho ukrást pojem vlastenectví ani naši
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР