На европейския автомобилен пазар започват да се появяват все повече

...
На европейския автомобилен пазар започват да се появяват все повече
Коментари Харесай

Основните недостатъци на китайските автомобили

На европейския авто пазар стартират да се появяват от ден на ден китайски марки. В Поднебесната страна има към 500 автомобилни производителя, някои от които към този момент вършат доста положителни коли. През последните двадесет години те изминаха дълъг път към срещата с потребителя.

Когато започнаха, те значително заимстваха без позволение непознати технологии, а през днешния ден се употребяват и патенти, и лицензи, основават се взаимни производства и изобщо - качеството им гони това на европейското автомобилостроене. Но макар че качеството на колите от Китай се усъвършенства, тези коли са съвременни, с отличен дизайн, те към момента имат присъщи „ заболявания “. Ниската цена на китайските коли се реализира освен от всеобщото произвеждане, само че и от икономията на материали и значими съставни елементи.

Тънка ламарина, некачествени елементи от поддоставчици, от време на време и недобра сглобка на възли и елементи в мотора и скоростната кутия са все неща, които са постоянно срещани при китайските коли. Самите експерти към момента не са на равнището на европейските, тъй като това е сериозна инженерна работа, върху която европейците работят от доста години. Но най-вероятно ще ни се наложи да свикнем и сигурно ще ги караме, поради почналата китайска инвазия в Европа.

Експлоатационният опит на китайските коли е дребен, тъй че към момента не е известно какъв брой са издръжливи, по какъв начин се поддържат и дали са непретенциозни към нашите климатични условия. Единствената китайска марка, продаваща се публично у нас китайски коли е Great Wall и въпреки продукцията ѝ да наподобява добре, тя също страда от гореописаните дефекти.

Относно сигурността на китайските коли сощо има още какво да се желае, въпреки, тези, които се продават в Европа да минават сполучливо тестванията на низависимите организации. Добре е, че на доста места в Европа китайските коли към този момент се появянат в такситата и каршеринга. Така те най-добре ще бъдат тествани за издръжливост, отбелязат специалисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР