На две заседания, които продължиха изключително дълго той получи пълната

...
На две заседания, които продължиха изключително дълго той получи пълната
Коментари Харесай

Ина Лулчева: Гешев беше освободен по реда, който предвижда закона, очаквам бързо подписване на указа

" На две съвещания, които продължиха извънредно дълго той получи цялостната опция да изложи тезата си, в това число да се яви със защигник. В обществото, изцяло основателно стои подозрението за аргументите, поради които в този момент се изиска освобождението му ", акцентира тя.

 

Адвокат Лулчева добави: Но като ги оставим настрани, решението за освобождението аз намирам за процедурно вярно.

 

Говоренето на Гешев, поради което стана освобождението, е изцяло недопустимо, то е надменно, както беше несъмнено от ръководителя на Върховен касационен съд и изпълнено с тежък политически подтекст и открита интервенция на политиката в прокуратурата.

 

Имаше и предходни учредения за свалянето му, имаше и учредения той да не бъде определен на този пост.

 

Избирането му беше макар безапелационните мнения, изказани от всички професионални общности като се изключи прокуратурата, макар неналичието на ясни професионални и морани качества, както и на административен опит. То беше изцяло неразбираемо откъм критериите, разяснява Лулчева.

 

Сега чакаме президентът да не изчаква Конституционният съд, а да подпише указа за освобождението на Гешев. Питането, което е отправил основния прокурор до Конституционен съд е с предрешено решение, защото преди няколко месеца има решение по подобен въпрос, посочи Лулчева.

 

По думите й, за докладване на делата по Барселонагейт е трябвало да отиде в Европарламента наблюдаващият прокурор, а не Гешев.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР