На две от старите станции на метрото „Опълченска“ и „Васил

...
На две от старите станции на метрото „Опълченска“ и „Васил
Коментари Харесай

Метростанциите Опълченска и Васил Левски ще имат обезопасителни врати

На две от старите станции на метрото „ Опълченска “ и „ Васил Левски “ ще бъдат построени предпазни автоматизирани защитни огради. Такива сега се строят по третия метродиаметър. Това заяви по време на ревизия изпълнителният шеф на „ Метрополитен “ инж. Стоян Братоев, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова направиха инспекция на две от метростанциите „ Красно село “ и на бул. „ България “. Обектите са съвсем приключени.
От през днешния ден стартират тестовите тествания на влакчетата. До края на година ще е подготвен секторът от Красно село до бул. „ Вл. Вазов”, доникъде на идната година и този в „ Овча купел”.
Братоев изясни, че по новата линия влаковете са доста по-икономични. При потреблението на спирачки или по инерция моторите на влаковете се трансформират в генератори, създават ток, който влиза в системата и другите влакове , които са по трасето употребяват тока. Това води до към 25% спестовност на сила. Самите композиции са доста по-леки, това също икономисва сила, изясни Стоян Братоев.
Строителството на третата линия беше доста по-трудна. Екипите трябваше да копаят 3 километра под реки. При градежа на станция „ България “ беше огромна борба. През цялото време трябваше да се борим с подпочвената вода, изясни Братоев.
Йорданка Фандъкова ревизира още и метродепото в Красно село. Кметът тества и специфичен тренажор, на който се образоват новите машинисти.
18 влака към този момент са доставени, чака се последните два да дойдат, с цел да се създадат цялостните тествания. Всичко върви в период, регистрира кметът.
С новите 12 километра ще се понижи до 25% наземния трафик.130 000 души на ден ще употребяват третата линия. Паралелно към този момент се работи и по реорганизацията на публичния градски превоз.
Вижте новите влакове и предпазни порти в галерията тук
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР