На двата моста на Дунав наблюдаваме нещо, което не би

...
На двата моста на Дунав наблюдаваме нещо, което не би
Коментари Харесай

Йордан Арабаджиев: Бизнесът губи милиони евро

" На двата моста на Дунав следим нещо, което не би следвало да е настоящо в 21 век - няма обособени паркинг зони, където тежкотоварните коли да престояват, до момента в който изчакват прекосяването си през границата. Трагично е ситуацията на границата с Румъния - и на двата моста " - сподели пред БНР Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.

Той даде образец с същите проблеми, които са съществували на други гранични пунктове, само че са решени с построяването на буферни паркинги.
" От години молим за една национална транспортна политика, която да обхване и прекосяването през граничните пунктове, посредством отделяне на такива паркинг зони, само че очевидно никой не желае да ни чуе ", съобщи Арабаджиев.

По думите на изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи " една промяна на граничните органи се прави за 1 час заран и 1 час вечер, т.е. вместо 24 часа - работят 22 часа " и има усложнени процедури, които усложняват прекосяването през граничните пунктове с Румъния.

" Това води до загуби за бизнеса и дискомфорт за хората, които живеят в околните обитаеми места. Ние се чудим по какъв начин страната не прогледна до момента, с цел да разбере, че бизнесът губи милиони евро от изчакване. Ако един превоз не е бърз, той не е прелъстителен " - съобщи Арабаджиев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР