На Дунав мост 2 при Видин - Калафат трафикът е

...
На Дунав мост 2 при Видин - Калафат трафикът е
Коментари Харесай

Опашка от тирове на Дунав мост 2 при Видин-Калафат

На " Дунав мост 2 " при Видин - Калафат трафикът е натоварен на вход и излаз от България, сподели за Българска телеграфна агенция Людмил Димитров, шеф на смесеното българо-румънско сдружение „ Дунав мост Видин-Калафат “, стопанисващо оборудването. Днес към 18:00 часа опашката от чакащи товарни коли, по околовръстният път на Видин към методите на " Дунав мост 2 ", бе близо 15 км и доближаваше до бензиностанция „ Съни Ойл “, видя кореспондент на Българска телеграфна агенция. Опашки, достигащи над 10 километра пред методите на оборудването, се образуват изключително в съботните и неделните дни.

Людмил Димитров посочи, че в последните месеци се резервира трайна наклонността среднодневно през пункта в двете направления да минават над 5 000 моторни транспортни средство (МПС). В последните дни трафикът е още по-интензивен и се следи нарастване и на трафика на товарни коли, които за денонощие доближават до 1800, а леките – сред 500 -600 на изхода от България. За денонощие на вход към България от Румъния влизат 1300-1400 тежкотоварни и към 600-700 леки автомобила.

На граничния пункт, намиращ се на румънска територия, непрекъснато работят всичките шест трасета на излаз и вход, добави Димитров. Поради извънредно интензивния трафик товарните коли се обработват на пет трасета, на едно - леките коли. Когато броят на преминаващите леки коли е дребен, за обработка на тяхното трасе се пренасочват и товарни коли, а когато внезапно се усилва броят на преминаващите леки коли, то тяхната обработка се прави на две трасета. Той дефинира обстановката и образувалите се опашки от тирове по трасето към " Дунав мост 2 " като нормална за сезона.

Трафикът към Видин се следи от патрули на " Пътна полиция ", която контролира потока. Организирани са буферни паркинги и колите от време на време се стопират в избрани часове, с цел да изчакат сред Враца и Мездра, и на Монтана, добави Димитров. На опашката водачите чакат, с цел да преминат през оборудването сред 16:00 и 18:00 часа, самото прекосяване по моста трае по малко от пет минути, към десетина минути траят инспекциите на самия граничен пункт.

Дългите колони от чакащи товарни коли по околовръстното шосе на Видин, което води към методите на " Дунав мост 2 ", са нормална панорама в почивните дни за видинчани. Опашките от време на време водят до образуването на " тапи ", които затрудняват естественото придвижване на колите, влизащи и излизащи от дунавския град. Всекидневие са и злополуките по Е-79 на територията на областите Видин, Монтана и Враца, демонстрира информация на Българска телеграфна агенция в бюлетините на Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР