На дневен ред са доходите на хората и увеличението на

...
На дневен ред са доходите на хората и увеличението на
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Най-важната ни задача сега е да приемем актуализацията на бюджета

На дневен ред са приходите на хората и нарастването на пенсиите, съобщи социалистът

„ Правителството беше свалено от ново болшинство, една безпринципна коалиция. Политици, които мимикрират един върху различен въз основата на ползи. Но аз мисля, че площадът през вчерашния ден сподели какво желае и той желае смяна. Казваха, че би трябвало да променим ръководството, което беше досега. Направихме първата крачка и продължаваме дружно оттук насетне. Новото болшинство нямат желание да вършат нещо градивно към страната, а да я тикат към безпорядък и вълнения. “ Това съобщи членът на ИБ на левицата и секретар на парламентарната група на “БСП за България ” в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ сега предстоят няколко стъпки:„ Преди всичко би трябвало да създадем съвещание на нашия Национален съвет, управителният ни орган, с цел да създадем оценката. Ние вървяхме до нашите политически сътрудници, бяхме предвидими, бяхме тези, които отстояват обществената политика, тъй че сме подготвени още веднъж за договаряния “, безапелационна е Емилова.

„ Ние бяхме тази партия, която съумя да извоюва най-високия обществен бюджет на страната. Оттук нататък най-важната ни задача е да приемем актуализацията на бюджета “ уточни депутатът от левицата и продължи: „ Всички други разправии по ъглите, по коридорите, които ще ни дават новото болшинство, не са на дневен ред. На дневен ред са приходите на хората, високите цени, нарастването на пенсиите, което ние заложихме в бюджета. Надявам се да има разсъдък и бюджетът да бъде признат с параметрите, които сме заложили. Това чака обществото от нас, а не политически игрички, на които станахме очевидци последните дни “, разяснява Емилова.

Според депутата от левицата, в случай че бюджетът не бъде признат значи, че новото болшинство ще хвърли страната в следващия безпорядък. „ Това е болшинство на разрухата. Ако не приемем актуализацията, пенсионерите няма да могат да получат своето нарастване на пенсиите. Всички политически партии се биха в гърдите какъв брой доста са загрижени за пенсионерите и младежите, само че това ще стане действително откакто забележим по какъв начин ще гласоподават “, изясни Вяра Емилова и добави, че има доста направени оферти по бюджета и в най-скоро време би трябвало да влезе неговото разискване. Социалистът изрази вяра, че ще бъде проявен морал и ще се намерят депутати, които мислят за българския народ.

„ В последните години имаше пари за автомагистрали, само че пенсионерите постоянно оставаха на назад във времето. Сега би трябвало да им обърнем внимание, както и на младежите “, сподели още социалистът и напомни, че с помощта на Българска социалистическа партия детските градини и яслите станаха безплатните, а майчинството за втората година беше увеличено.

„ Вчера стана ясно, че “Възраждане “ се прегърна с Движение за права и свободи, че “Има подобен народ “, които желаеха да изчегъртат ГЕРБ, застанаха един до друг до тях. Безпринципността, сделките на ухо в коридорите, по тъмните стаички, още веднъж мафията желае да се върне на власт. Ще ни бъде доста мъчно, само че няма да се откажем, тъй като работим в полза на българските жители “, заключи Вяра Емилова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР