На днешния ден се навършват 152 години от рождението на

...
На днешния ден се навършват 152 години от рождението на
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Защо не можем да накараме македонското правителство да организира общо честване на паметта на Гоце

" На днешния ден се навършват 152 години от рождението на Апостола на свободата за българите в Македония и Одринска Тракия - Гоце Делчев. И в България, и в Македония ще има празнувания. Тъй като по-голямата част от останките на Гоце са в Скопие, обичайно там има най-вече поклонници, свеждащи глави пред делото на българския воин.

Въпросът е - за какво през днешния ден няма да има общо честване на годишнината? Нали сме съдружници с Македония в НАТО? Нали страната е претендент за член на Европейски Съюз и ГЕРБ-ППДБ-ДПС отвориха пътя към пълноправно участие на Скопие? Нали България е " мощен и почитан член на интернационалната общественост "? Нали имаме други могъщи съдружници? Защо тогава не можем да накараме македонското държавно управление да провежда общо честване на паметта на Гоце?

Отговорът е мъчителен - тъй като България не е страна, а територия с колониален статут, ръководена от долнопробни национални предатели. Как една такава територия да накара даже страна като Македония, нямаща минало, имаща тежко настояще и подозрително бъдеще, да се преценява с нея? Естествено, че няма по какъв начин. Това ще се случи тогава, когато България стартира да се ръководи от Възраждане и извоюва своята самостоятелност. ", разяснява Костадин Костадинов в обществените мрежи на " Възраждане ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР