На днешния ден през 2014 г. от този свят си

...
На днешния ден през 2014 г. от този свят си
Коментари Харесай

Джо Кокър: Светът без блус е пуст

На днешния ден през 2014 година от този свят си отиде един от най-великите музиканти на всички времена - Джо Кокър. В негова памет ще си напомним пътя му към славата. 

Джо Кокър е роден на 20 май 1944 година в Шефийлд. Първата му работа е като газов механик. Като млад музикант свири по локалните питейни заведения под името Ванг Арнолд, главно кавъри на Чък Бери и Рей Чарлз.

С легендата на блус и рок музиката светът се раздели на 22 декември 2014 година Той напусна този свят на 70-годишна възраст, само че вечно ще остане в сърцата на меломаните с невероятните си осъществявания и характерния си глас.

Ще го запомним със съблазнителното и непреходно парче You Can Leave Your Hat On, Unchain My Heath, You Are So Beautiful и Up Where We Belong, поради която завоюва „ Грами “.


Първият му огромен шлагер, който влиза в английските топ ранглисти, е „ С малко помощ от моите другари “, кавър на " Бийтълс " от албума „ Сержант Пепър… “. Участва в рок фестивала в Уудсток през 1969 година

Кокър стартира музикалната си кариера едвам 15-годишен като член на групите The Avengers, Big Blues и The Grease Band.

Автор е над 40 албума, от които 22 са солови. През 2007 година беше награден с Ордена на Британската империя от Кралица Елизабет II.

Певецът е и притежател на премия " Грами " през 1983 година

Кокър напусна този свят на 22 декември 2014 година на 70-годишна възраст, само че вечно ще остане в сърцата на меломаните с невероятните си осъществявания и характерния си глас.


За да си го спомним, избрахме няколко негови известни цитата:

" Обичам целия развой на основаване на музика и представянето ѝ пред аудитория, само че сигурно най-силната страст е да застанеш на сцената и да видиш всички тези хора пред себе си. Неповторимо е и знам, че до момента в който почитателите идват на концертите ми, аз ще не преставам да върша турнета. "

„ Имам потребност да споделям всичко посредством гласа си и по тази причина моите почитатели са лоялни към мен толкоз доста години. ”

„ Имах шанс, че за своята дълга кариера аз записах няколко песни, с които доста хора свързаха своите персонални ярки мемоари. ”

„ Мога да чувам всяка музика, и аз постоянно се въодушевявам за нова музика. Без да чувам други актьори е невероятно да работиш над себе си. ”

„ Светът без блус е запустял. ”

„ Можете да ме наричате Господин Късметлия! ”
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР