На днешния ден, преди 76 години, не само е избита

...
На днешния ден, преди 76 години, не само е избита
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч почете жертвите на комунизма

На днешния ден, преди 76 години, освен е избита представителна част от българската интелигенция, само че е изработен опит да бъде смачкано всяко друго мнение от диктата на проведените тълпи, изискващи гибел. Това се споделя в послание на кмета Корнелия Маринова във връзка деня на жертвите на комунизма, което публикуваме без редакторска интервенция:

"Да бъде сплескан всеки, който може да бъде зложелател на бъдещото окупационно ръководство на България от Съюз на съветските социалистически републики и Българска комунистическа партия. Върхът на демагогията е наричането на трибунала, осъдил цвета на българската нация, “народен съд “. Тази измама не съумя да пречупи свободния дух и макар диктатурата, концентрационните лагери, смъртните присъди и всесилната за времето си Държавна сигурност, първи февруари не е ден, в който означаваме закононарушенията на Българска комунистическа партия, а е Ден на благодарност и респект към жертвите на комунизма!

Въпреки страха и репресиите, силата на свободния дух постоянно побеждава. Защото съзидателната сила се възпроизвежда във всяко последващо потомство.

Така е постоянно!

А през днешния ден страната ни е пълноправен член на НАТО и Европейския съюз и това е заветът на тези, които с цената на живота си заплатиха правото си да отстояват своите, а през днешния ден - и нашите идеали за народна власт и плурализъм!

Нека да си спомним за тези, които дадоха живота си, с цел да живеем в народна власт! "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР