На днешния ден преди 10 години Делян Пеевски бе избран

...
На днешния ден преди 10 години Делян Пеевски бе избран
Коментари Харесай

10 години по-късно: #Кой напира за умно-красивата пералня

На днешния ден преди 10 години Делян Пеевски бе определен за началник на ДАНС. Това провокира внушителни многохилядни митинги на жълтите павета, очарователни със своята спонтанност.
" Умните и красивите "
Именно тогава се сътвори изведнъж общността на така наречен " умни и красиви ". В политическия смисъл, несъмнено. Хора, които безкомпромисно отстояват евроатлантическата ориентировка на България - във вътрешен и външен проект.

Тези хора не са доста, към 300 хиляди души. Но тяхната дума се чува доста. Реалната им власт е доста по-голяма от действителното им политическо посланичество.

Неслучайно знайни и незнайни анализатори, обслужващи олигархията, ги громят интензивно по медиите. Все те са им в устата, все те са им бодил в очите. Защото им пречат доста - на тях и на тези зад тях, чиито говорещи глави са.

Днес  политическото посланичество на " умните и красивите " е " Демократична България ". Преди 10 години " Продължаваме промяната " не съществуваше.

10 години по-късно всички политици желаят да влязат в умно-красивата пералня. Първо Бойко Борисов, след това Делян Пеевски, а в последно време даже и Костадин Костадинов се натиска за изпиране.

Владислав Горанов и той се засилва, въпреки и единствено медийно към този момент. Очевидно и той би желал да изпере някак си лекето " Магнитски ".

Борисов се " изпра " посредством държавното управление " Денков-Габриел ". Пеевски - посредством измененията в Конституцията, а Костадинов също желае да се включи в конституционното плацикане.

Това с изпирането, несъмнено, е доста релативно. По-скоро мираж. За по-голямата част от обществото Борисов и Пеевски в никакъв случай не могат да бъдат изпрани. За към 600 хиляди души, които гласоподават за ГЕРБ и за към 300 хиляди, които гласоподават за Движение за права и свободи, тези двамата са си чисти и неопетнени.

Така е било и по този начин ще бъде. Но въпреки всичко постоянно е от изгода да стоиш в един кабинет или на една маса с " умните и красивите ".
Държавата към момента е превзета от Сараите
Гореспоменатите знайни и незнайни анализатори по всякакъв начин се пробват да вменят на " Демократична България "   виновност и отговорност за това, че договаря с Движение за права и свободи за промени в Конституцията. Включително за това, че Движение за права и свободи изпрати тъкмо Пеевски за договарянията.

Целите на Пеевски са ясни - с изключение на да се поизпере, той желае и да изнерви " умните и красивите ". И вероятно конституционните промени, във връзка правосъдната промяна, още веднъж да се провалят поради корпулентното му наличие на първия ред.

Акцията на Пеевски по възможното компрометиране на " Демократична България " бе подета и от доста политици, анализатори, медии. Държавата ни явно към момента е превзета от сараите.
Те си го избраха! Те си го изпраха!
По някаква странна логичност се твърди, че преди 10 години " умните и красивите " са протестирали против Пеевски, а в този момент са надали не първи другари. И в същото време се премълчава обстоятелството, че " Демократична България " гласоподава " срещу " това Пеевски да влиза в комисията по Конституцията. В тази комисия го избраха ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН ", с поддръжка от " Възраждане ".

Те си го избраха! Те си го изпраха!

И като стана дума за " Възраждане " - в последно време митингите на тази партия в центъра на София, са доста по-рехави от митингите на " умните и красивите ". И двете групи имаха мотив да се разхождат по " жълтите павета " в последните дни. Добра вест за свободна, евроатлантическа България!
Забележителните митинги
Протестите от 14 юни 2013 година в действителност са забележителни и доста се разграничават от всички останали митинги. През зимата на 1997 година българите се подвигнаха, тъй като нямаше самун, а 1 $ струваше 3000 лева

Преди 10 години митингът бе не тъй като българите бяха докарани до просешка сопа. А поради справедливото отвращение, че повече по този начин не може, че безобразието към този момент е прекомерно огромно.

През 1989 година българите чакаха някой различен да им смъкна Тодор Живков. Преди 10 години се подвигнаха на мига и сами смъкнаха Пеевски от поста, който преди малко бе получил.

Голяма част от протестиращите преди 10 години бяха по площадите и през 1997 година Голяма част от тях стачкуваха и неотдавна, когато мурзилка номер 1 на републиката, подвизаваща се на " Дондуков " 2, се опита да изземе цялата власт и да продължи да ни дърпа към Евразия и съветския мир.

Факт е, че част от тези хора по едно време бяха припознали мурзилката за собствен. Груба неточност, за която някои от тях се разкаяха обществено.
Бавничко, само че мирничко
Твърденията, че митингите са били безмислени, не са основателни, тъй като бяха реализирани някои дребни победи. Моделът #Кой към момента има власт, само че към този момент няма цялата власт, както беше тогава. В последните 10 години бе отстранено профилираното правораздаване, към този момент има механизъм за следствие на основния прокурор.

Днес измененията в Конституцията и правосъдната промяна са първа точка в дневния ред на обществото. Преди 10 години това беше маргинална тематика, понятна единствено за " умните и красивите ".

Дори Висш съдебен съвет гласоподава преди дни отстраняването на основния прокурор. Преди 10 години това бе заблуда. Малцината, които стачкуваха против Иван Гешев още в деня на избора му, също бяха от " умните и красивите ".

Така си върви преходът в България - бавничко, само че за сметка на това мирничко. Такива сме си - за положително или неприятно.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР