На днешната среща бе представена Националната стратегия за активен живот

...
На днешната среща бе представена Националната стратегия за активен живот
Коментари Харесай

Форум за стратегията на възрастните у нас се проведе във Видин

На днешната среща бе показана Националната тактика за деен живот на възрастните хора, която е част от Управленската стратегия на българското държавно управление 2017-2021.
Поводът за визитата на заместник-министъра на труда и обществената политика доктор Султанка Петрова бе началото на Информационната акция „ Промяната е в нашите ръце “. Тя се провежда от Министерство на труда и обществената политика, взаимно с Центъра за развиване на човешките запаси и районни начинания. На събитието участваха кметът на Община Видин Огнян Ценков,  регионалният шеф Албена Георгиева, част от екипа по плана, заместник-кметът по филантропични действия и обществена политика Венци Пасков, доста жители и заинтригувани лица.
Кметът Огнян Ценков  каза при откриван на акцията: „ В едно цивилизовано общество няма нищо по-естествено от вниманието и грижите към хората от третата възраст. С труда и ангажираността си през годините възрастните хора са оставили своя отпечатък върху просперитета на нашето общество. Всички ние одобряваме и се отнасяме с схващане към проблемите им, като се стремим да оказваме помощ, само че и да черпим опит от тях, тъй като възрастните хора не престават да вземат участие интензивно в публичния живот “.
В словото си заместник-министър Султанка Петрова съобщи: „ Върастните хора не са задължение, а капацитет, който ние би трябвало да използваме. Подобряване стандарта и качеството на живот на популацията е народен приоритет. “ Тя добави, че демографските тендеции в развиването на популацията е процесът на застаряване и факт освен за България, само че и за цяла Европа.
На форума бяха показани целите на Стратегията, с която се цели да се основат условия за деен и заслужен живот на хората от третата възраст, посредством обезпечаване на равни благоприятни условия за пълноценното им присъединяване в икономическия и обществен живот на обществото.
Заместник-кметът Венци Пасков уточни, че са обществените проблеми са приоритет в политиката на Община Видин. В областта  работят 22 обществени услуги, делегирани държавни или общински действия, за деца и възрастни в неравностойно състояние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР