На днешната дата се навършват 49 години от смъртта на

...
На днешната дата се навършват 49 години от смъртта на
Коментари Харесай

Коко Шанел и връзките ѝ с нацизма – 49 години от смъртта на дизайнерката

На днешната дата се навършват 49 години от гибелта на Коко Шанел – дамата, която даде на света дребната черна рокля, направи съвременни чантите, които се носят през рамо и сътвори парфюма „ Шанел №5 “. Тя е измежду най-известните и авторитетни дизайнери на всички времена.

Снимка: Getty Images

След гибелта ѝ френското държавно управление възнамерявало грандиозно заравяне, с което да изпрати великата дизайнерка, само че внезапно всички проекти били анулирани и погребението било доста по-скромно, откогато някой очаквал. Причината за това била разкрита информация, която посочвала Коко Шанел за нацистки разузнавач.

Според някои източници, дизайнерката освен работела за нацистките окупатори във Франция, само че също по този начин употребила въздействието си и връзките с Третия райх, с цел да преследва персонални цели , в това число да позволи дългогодишния спор за собствеността върху парфюма „ Шанел №5 “, който водела с евреина Пиер Уъртхаймър.

Снимка: Getty Images

Наследниците на Шанел и до през днешния ден оспорват тази информация и показват, че Коко е имала доста другари евреи преди и след войната и че ролята ѝ като нацистки разузнавач е по-комплексна и не трябва да се преглежда единствено в черно и бяло. Въпреки това петното върху името ѝ остава и до през днешния ден.

Любопитно е, че хотелската стая, в която Коко Шанел е живяла в продължение на 30 години и в която е умряла може да бъде резервирана , само че на стилните фенове, които желаят да се допрян до живота на именитата дизайнерка, ще им излезе доста солено. Колко коства нощувката в обичания ѝ апартамент в хотел „ Риц “ може да прочетете на уеб страницата LadyZone.bg :
Колко коства нощувка в хотелската стая, в която умря Коко Шанел И по какъв начин връзките с нацизма попречиха на плануваното ѝ грандиозно заравяне
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР