На десетки изрядни шофьори са издадени глоби за липса на

...
На десетки изрядни шофьори са издадени глоби за липса на
Коментари Харесай

Десетки изрядни шофьори глобени заради уникалната тол система

На десетки изрядни водачи са издадени санкции за липса на винетка. Причината е в " неповторимата и единствена в света ", съгласно българските управляващи, тол система. За нея страната заплати 320 млн. лева на австрийската " Капш " до този миг. Това стана ясно от репортаж на Нова телевизия.

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) е отменила всички наложени такива наказания на водачите, които са подали недоволства. Инструктирала е и чиновниците си тези санкции да бъдат анулирани, в случай че някой се оплаче. Това стана ясно от обясненията на члена на Управителния съвет на АПИ проф. Олег Асенов пред малкия екран.

Той не уточни на какъв брой изрядни водачи са наложени непозволено наказания. Не сподели и дали отговорните за следващия парадокс с тол системата са осъдени и по какъв начин.

Освен да отменим наложените санкции, да се простим и да изправим грешката, няма друго какво да създадем, сподели проф. Асенов. " Виновните лица си поеха отговорността. Работим в интерес на клиента ", добави той.

От разказите на хората обаче стана ясно, че това им е коствало нерви и разправии с институциите, до момента в който им бъдат анулирани санкциите. Потърпевшите са препращани от централата на АПИ на площад " Македония " в София до Националното тол ръководство, което се намира на края на бул. " Цар Борис ІІІ " към " Княжево ", откъдето - към монополиста ИТС. Чак откакто са употребявали връзки и са се свързали с " почитан началник " в АПИ казусът им е бил решен, обясненията пред Нова телевизия пострадала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР