На чия страна е България във войната? С този въпрос

...
На чия страна е България във войната? С този въпрос
Коментари Харесай

Бойко Василев провокира външния министър в “Панорама” с въпрос за Украйна

На чия страна е България във войната? С този въпрос към служебния министър на външните работи Николай Милков стартира предаването “Панорама ” по Българска национална телевизия водещият Бойко Василев. Милков леко се стъписа от въпроса, като сподели, че година и два месеца след началото на експанзията би трябвало да е изцяло явен отговорът на този въпрос. “След като обаче се задава в предаване като “Панорама ”, значи се желае по-широко пояснение на въпроса ”, сподели служебният министър. Милков изясни, че позицията на страната ни е като тази на голямото болшинство в Организация на обединените нации и няма по какъв начин да сме в дребната група страни, които поддържат Русия.

“Чаках за чуя думата Украйна, само че вие не я казахте ”, съобщи с усмивка Бойко Василев.

“България интензивно поддържа Украйна ”, акцентира в отговор Николай Милков. Външният ни министър обаче направи ангажимента, че в случай че се слушат полемиките - не толкоз сред партиите, а в определение медии - това наподобява като че ли е сложено под въпрос.

Министърът съобщи, че досега помощта на България за Украйна се пресмята на общо 250 млн. евро. Ако това се съпостави на основа % от Брутният вътрешен продукт, страта ни се подрежда на 6 място по мярка на помощта против съветската експанзия.

Милков разяснява и случая с намесата във вътрешните работи на България от страна съветската посланичка Митрофанова. Той акцентира, че формалната позиция на МвнР е била направена съвсем незабавно след нейното изявление, в което тя съобщи, че би гласувала за “Възраждане ”. Позицията обаче била забавена, с цел да не се трансформира изявлението ѝ в централна тематика в медиите. След като това по този начин или другояче станало, тя била огласена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР