На Черешова задушница, която отбелязахме на 11 юни, християните посещават

...
На Черешова задушница, която отбелязахме на 11 юни, християните посещават
Коментари Харесай

Столичани трябва да полетят, за да стигнат до гробищен парк СНИМКИ

На Черешова задушница, която отбелязахме на 11 юни, християните посещават гробовете на починалите си близки, почистват ги и прекадяват, преливат ги с вода и с алено вино. Запалват свещ и раздават житото, хляба и първите череши, дали името на тази панихида.

Столичани обаче изпитват големи усложнения с напредването си до гробищния парк, намиращ се към жилищен квартал Обеля, а повода - образувала се тиня. Жителите безусловно би трябвало да прекосяват трасето, по което се натрупа по 10 сантиметра тиня след всеки пороен дъжд.

Освен калта, от споделени фотоси в една от групите на столичани във Facebook, виждаме, че трасето е обрасло с растителност. В кой век живеем и това ли е Европейската ни столица, питат столичани.



" Днес е Черешова задушница. А това е европейския метод да стигнем от станцията на метрото в Обеля до гробището. В Европейската ни столица. От десетилетия. Такова е отношението и към живите и към мъртвите. ", написа Таня Митрева, която споделя и фотосите.

Докато столична община реши да вземе отношение по проблема, хората ще не престават да газят в калта след всеки дъжд, с цел да стигнат до гробищния парк. Междувременно, в случай че през днешния ден сте решили да посетите гробовете на починалите си близки - обуйте си гумени ботуши, тъй като Ви чака кално премеждие. Не е целесъобразно да минете по трасето с лек автомобил, защото може да затънете.

" Докато народа си мълчи, не си отстоява правата и написа мнения във фейса, по този начин ще е. ", с тези думи Кирил разяснява обявата във Facebook.



Снимки: Таня Митрева / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР