На брифинг на БСП стана ясно, че от Министерството на

...
На брифинг на БСП стана ясно, че от Министерството на
Коментари Харесай

БСП за служебното правителство: Започват с чистки и реваншизъм

На брифинг на Българска социалистическа партия стана ясно, че от Министерството на превоза е бил уволнен зам.-изпълнителния директор на Националната компания за железопътна инфраструктура - Гергана Алексова. Тя е член на столетницата и било съвсем несъмнено, че няма правни учредения за отстраняването й от служба, настояват съпартийците ѝ Георги Свиленски и Борислав Гуцанов, оповестява NOVA.

По думите на Свиленски " страната не е в неустойчивост, каквато се пробват да внушат от президентската институция ". " Тези хора стартират с чистки и реваншизъм - показно, против членове на Българска социалистическа партия ", сподели още Свиленски.

" Считаме, че това е извънредно неприятен сигнал, не е обикновено такова нещо да се случва ", добави Борислав Гуцанов.

Георги Свиленски отхвърли да има напрежение сред Българска социалистическа партия и президента.  " Просто не чакахме най-големите удари да ги получим тъкмо от президента. Другото забавно е, че такива удари нямаше по кабинета на " Борисов ", добави той и прикани Румен Радев да не се " занимава с Българска социалистическа партия в идващите два месеца ".

Двамата разясниха и газовата рецесия, която Илияна Йотова открои като главен приоритет за служебния кабинет. " Нашата позиция – на Българска социалистическа партия, е била постоянно пределно ясна – да се водят диалози с всички вероятни снабдители на газ, в това число и с " Газпром ". 40 години ние взимаме газ от " Газпром " и не сме видели нищо неприятно от тях. Този, който ни предложи газ на най-хубава цена и с най-сигурни дълготрайни контракти, той би трябвало да бъде доставчикът на страната ни ", изрично съобщи Борислав Гуцанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР