На борда на кораб "Елефтериус Венизелос", който бедства край Пирея,

...
На борда на кораб "Елефтериус Венизелос", който бедства край Пирея,
Коментари Харесай

Български моряк с коронавирус е на кораба-ковчег край Пирея, пълен с болни хора

На борда на транспортен съд "Елефтериус Венизелос ", който бедства край Пирея, има инфектиран и български моряк! Всички, които са инфектирани, остават на кораба.

"Става дума за най-малко 121 моряка, които са дали позитивен тест за COVID-19. Останалите 261 членове на екипажа, в този миг се чака да бъдат извозени, до хотел в Атина. Където ще останат в наложителна 14-дневна карантина.

Корабът ще бъде трансфорат в болничен санитарен пункт, с цел да се обслужи болните. Дано са уведомили посолството и фамилиите да знаят, че бащите и синовете им са в Атина. На кораба има моряци с народност, от целия свят ", сподели пред БЛИЦ журналистката Диляна Иванова, която сега е в Гърция.

Корабът е бил нает от малтийска компания и турски корабопритежател, с цел да откара до Испания 349 моряци от разнообразни националности, измежду които двама гръцки жители, с цел да обезпечат екипаж на различен транспортен съд там, предадоха международните организации.

Фериботът обаче не е съумял да отплава за дестинацията си заради ограничаващите ограничения, наложени от испанските управляващи за ограничение на разпространяването на ковид.

След това корабът е получил разпореждане от компанията-наемател да откара екипажите в Турция, само че турските управляващи са разрешили единствено на турските жители на борда да слязат в Турция.

В резултат корабът е останал на рейда в Пирея в очакване на указания, без да може да дебаркира поради рестриктивните мерки, наложени на 21 март от гръцките управляващи. От 20-те случая на борда 2 са в съществено положение - 72-годишен швейцарец и 34-годишен индонезиец. Те са приети в болница в атинска болница.

Екипажът на "Елефтериос Венизелос " и останалите моряци на борда ще останат под карантина най-малко 12 дни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР