На бившият президент на Боливия Ево Моралес ще му бъдат

...
На бившият президент на Боливия Ево Моралес ще му бъдат
Коментари Харесай

Повдигат обвинения на Ево Моралес, ако се завърне в Боливия

На някогашният президент на Боливия Ево Моралес ще му бъдат повдигнати обвинявания, в случай че се завърне в страната. Това разгласи краткотрайно изпълняващата длъжността президент Жанин Анес, представена от локалните медии.

" Той знае, че би трябвало да дава отговор пред правораздаването . Има изборно закононарушение. Никой не го е изхвърлял, само че да, би трябвало да дава отговор за изборните фалшификации , в допълнение към многото обвинявания в корупция ", разяснява Анес пред публицисти.
 Жанин Анес пое президентския пост в Боливия
Жанин Анес пое президентския пост в Боливия

Тя ще оглавява страната по време на преходния интервал...

Тя продължи, изтъквайки, че договарянията за провеждането на нови президентски избори не престават. " Много от тях са хора, отдадени на страната и показват предпочитание взаимно да реализират този развой ", добави тя.

По-рано Анес съобщи, че външното министерство на Боливия ще подаде публична протестна нота до мексиканското държавно управление за даването на леговище на някогашния държавен глава.
 Ево Моралес напусна Боливия
Ево Моралес напусна Боливия

Разрешаване на рецесията

Моралес беше заставен да подаде оставка на 10 ноември под напън от въоръжените сили на страната след насилствени митинги против преизбирането му. Въпреки че някогашният президент претендира, че е победител в първия тур на изборите, който се организира на 20 октомври, опозицията настоя, че има нередности в процеса по броене на гласовете, като Организацията на американските страни удостовери изказванието.

Мексико, където Моралес обитава сега, откакто получи леговище там, е измежду страните, които квалифицират събитията в Боливия като държавен прелом .
 Моралес подготвен да се върне в Боливия
Моралес подготвен да се върне в Боливия

Той прикани за народен разговор и отхвърли легитимността на краткотрайния президент Жанин Анес

След оставката на Моралес, депутатът от опозицията Жанин Анес, която беше заместник-председател на горната камара на Народното събрание, се самообяви за краткотрайно изпълняващ длъжността президент. На 13 ноември Анес назначи 11 министри в нейното преходно държавно управление, с цел да подсигурява, че работата на държавните организации продължава и идващите парламентарни избори могат да бъдат проведени.

Най-малко 10 души бяха убити при всеобщите митинги след изборите през предишния месец, като множеството хора са били убити с огнестрелно оръжие.
 Русия призна Анес за краткотраен президент на Боливия след оставката на Моралес
Русия призна Анес за краткотраен президент на Боливия след оставката на Моралес

Въпреки това, Москва дефинира обстановката за еквивалентна на държавен преврат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР