На бащите им се налага да водят буквално войни, за

...
На бащите им се налага да водят буквално войни, за
Коментари Харесай

Адвокат за убития Пейо Пеев: Водил е битки за детето си, както много други бащи у нас

„ На бащите им се постанова да водят безусловно войни, с цел да могат да виждат децата си. Да не приказваме, че връзката не може да бъде пълноценна и съответна по интернационалните стандарти “. Това сподели в предаването „ Тази заран “ Йорданка Бекирска, юрист по фамилно право, по отношение на убийството на 44-годишния Пейо Пеев.

Нейната щерка е работила в община Бургас

Мъжът беше погубен на 19 декември , а за закононарушението бяха арестувани 54-годишната му тъща Красимира Трифонова и 33-годишната му брачна половинка Габриела Пеева. Габриела и Пейо имат две деца – на 6 година и бебе на 4 месеца. За бащинство на второто дете претендира различен мъж – Велико Минков.

„ Доколкото зная на починалия Пейо Пеев му се е наложило да мине през правосъдна борба, да се бори, с цел да може да вижда детето си. Не да го взима и да бъде дълготрайно време с него, а единствено да го вижда – детето да знае, че той е негов татко “, разяснява Бекирска.

За бащинство върху второто дете в фамилията с изключение на починалия мъж претендирал и някогашен народен представител

Клиент на адвокатската фирма, в която работи тя, е Велико Минков . По думите ѝ след убийството на Пеев за Минков става още по-трудно да получи права над детето си, което към момента не е виждал. Процесът може да отнеме години, посочи юристът.

„ Доста идентична наподобява борбата на починалия Пеев и на Минков за децата и тя не е единствено тяхна “, разяснява юристът.

Когато има спешен случай, разчитаме на близки и родственици, на приемни фамилии, сподели Иванка Шалапатова

Според Йорданка Бекирска би трябвало да има законови промени, които да отстранен дискриминирането при упражняването на родителските права над децата след раздаля на родителите.

Гладейте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР