На българския пазар ФАРА 2022 приема заявки до 21 април

...
На българския пазар ФАРА 2022 приема заявки до 21 април
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

На българския пазар
ФАРА 2022 приема поръчки до 21 април ФАРА, 2021 година Фотограф: Милена Янкова
Тазгодишното 22-ро издание на информационния фестивал ФАРА ще се организира сред 8 и 11 юни в Пловдив. След като предходната година по изключение събитието беше в София, през 2022 година форумът се завръща в Града под тепетата. В конкурсната стратегия могат да вземат присъединяване акции, осъществени, оповестени и излъчени в интервала сред 1 януари 2021 и 20 април 2022 година

За втора поредна година уредниците от Българската асоциация на информационните организации (БАКА) обособяват под шапката на ФАРА два обособени фестивала - креативен и медиен, поради спецификата на кандидатурите. Творческият конкурс ще бъде разграничен на 38 категории и подкатегории. Въвеждат две нови категории - Storytelling & Film Craft и Topical and Real Time Marketing.
Реклама
Новостите в конкурсните категории ще доведат и до смяна в сформирането на журито, което ще бъде разграничено в три съществени посоки - Storytelling, Craft и Tactics. Grand жури, в състав от членовете на трите групи жури, ще дефинира спечелилите в категории Innovation и " Кампания ", както и носителя на специфичното отличие Grand Prix.

Срокът за подаване на поръчки е 21 април 2022.
Тече кандидатстването заYoung Lions Bulgaria2022
Конкурсът Young Lions Bulgaria 2022 приема поръчки в три категории - Digital, Film и Print. И тази година състезанието е проведен от БАКА, формален представител на Cannes Lions International Festival of Creativity за България. Победителят от всяка категория ще получи опцията да показва страната на международното съревнование Young Lions в границите на фестивала Cannes Lions 2022 в категорията, за която е спечелил локалния конкурс.
Реклама
В надпреварата могат да вземат участие рекламисти, родени на или след 24 юни 1990 година, които работят в информационна организация. Те би трябвало да се записват в екипи от двама души. Тази година финалът Global Young Lions 2022 ще се организира в цифров формат в интервала 16 май 2022 - 7 юни 2022 година Заявка за присъединяване може да подадете
Антимафиотите наблюдават всекидневно за подправени вести онлайн и в обществените мрежи Заседание на 47 национално заседание, парламент Бойко Рашков Фотограф: Юлия Лазарова
От началото на войната се следи активизиране на дезинформацията със засилена агитация в обществените мрежи. Това разяснява в собствен писмен отговор до депутата от " Продължаваме промяната " Димитър Ташев вътрешният министър Бойко Рашков. В писмото Рашков свидетелства, че Главна дирекция за битка с проведената престъпност (ГДБОП) е ангажирана всекидневно да прави " онлайн мониторинг за разпространяване на подправени вести, целящи дезинформация и всяване на суматоха ", за противопоставяне на киберпрестъпността. По думите му обект на следене са и " изявления в обществените мрежи, съдържащи апели и подбуди за нарушение на публичния ред ".
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Свят 3 Свят 1 Енергетика 2 Енергетика 3 Свят 1 Войната в Украйна 2 Свят 3 Транспорт Реклама
Дигитален бизнес
Най-популярните страници във Фейсбук и Instagram този март
Със своите 415.5 млн. почитатели Кристиано Роналдо има един от най-популярните сметки в Instagram към март 2022 година, сочат данни на Statista. Футболистът на Manchester United има и 122 млн. клиенти във Фейсбук, което го прави най-следвания човек в платформите на Meta. Средната стойност на платена обява на португалския нападател в обществените мрежи възлиза на близо милион щатски $. Позицията на Роналдо в класацията е още по-впечатляваща, като се има поради, че описът с най-популярните почитател страници във Фейсбук е доминиран от международни марки, а не от обособени звезди.
Бюлетин Маркетинг и реклама
Получавайте най-важното и забавно от маркетинга: вести, рекламни акции, разгласи за работа
Вашият email Записване
Реклама
Останалите известни персони в челната десетка с почитатели във Фейсбук са Шакира, Вин Дизел и Лео Меси. За разлика от Фейсбук профилите с най-вече почитатели в Instagram са главно на хора, а не на марки - на челните места преобладават членовете на семейството Кардашиян-Дженър, артисти и артисти като Дуейн Джонсън, Ариана Гранде и Селена Гомез. National Geographic е единствената медиа измежду челните позиции, а Nike е единственият бранд.
Европейски Съюз се стреми да унищожи монопола на софтуерните колоси с основен закон за цифровите технологии Маргрете Вестагер и Тиери Бретон, висши европейски чиновници, част от основателите на Закона за цифровите пазари Автор: John Thys Източник: Agence France-Presse
Законът за цифровите пазари за контролиране на софтуерната мощност, признат в четвъртък, е най-широкообхватното законодателство в бранша, откакто през 2018 година Европейски Съюз одобри закон за поверителността на персоналните данни. Новите рестрикции евентуално ще доведат до преоформяне на магазините за приложения, онлайн рекламата, електронна търговия, услугите за известия и други ежедневни цифрови принадлежности. Законът за цифровите пазари има за цел да спре огромните софтуерни платформи да употребяват своите взаимосвързани услуги, запаси за привличане на консуматори и политики за неконкурентност.

Това на процедура значи, че компании като Гугъл към този момент няма да могат да събират данни от разнообразни услуги, с цел да оферират ориентирани реклами без единодушието на потребителите и че на Apple ще му се наложи да позволи други възможности на своя App Store за iPhone и iPad. Нарушителите на закона, който ще влезе в действие по-късно през годината, могат да бъдат наказвани с до 20% от световните си доходи.

Медиен бизнес
Зрителите на премиите " Оскар 2022 " са повече от рекордно ниската гледаемост предходната година
Приблизително 15.36 млн. души са гледали неделното връчване на 94-ите награди " Оскар " онлайн. Това е вторият най-нисък рейтинг в историята на церемонията, откакто предходната година гледаемостта счупи всички върхове по невисок резултат - ранните данни свидетелстваха за едвам 9.85 млн. фенове. Преди 2021 година публиката в никакъв случай не е падала под 20 млн. фенове.

Спрямо предходната година растежът на феновете е забележителен - близо 56%. Тези данни не включват гледанията в други канали отвън малкия екран. Официалните данни се чака да бъдат оповестени по-късно денем. С тези резултати оскарите се причисляват към другите влиятелни конгреси за награди, като прекъсват наклонността на внезапен спад на рейтинга си от сезон 2020-2021 година
Руският вестник " Новая газета " стопира активността си до края на войната
Руският вестник " Новая газета ", чийто редактор Дмитрий Муратов получи Нобелова премия за мир през 2021 година, заяви, че прекратява активността си до края на войната в Украйна. След като вестникът към този момент отстрани материал от страницата си в интернет, обвързвана с военните дейности на Русия в Украйна, с цел да се съобрази с новия закон за медиите, от редакцията му обявиха, че са получили още едно предизвестие от държавния информационен регулатор " Роскомнадзор " в понеделник, което ги е предиздвикало да спрат активността си.

от източници, разнообразни от държавните институции, което накара и доста от международните медии в страната да прелокализират екипите си или да спрат активност.
Талибаните не разрешиха излъчването на BBC на локален език в Афганистан Източник: Reuters
Новинарски бюлетини на BBC на пущу, персийски и узбекски бяха свалени от ефир в Афганистан, откакто талибаните подредиха на телевизионните оператори в страната да отстранен интернационалните телевизионни канали от ефира. Това заяви в понеделник Тарик Кафала, началник на Езиковия отдел на BBC World Service. Говорител от Министерството на културата на талибанското държавно управление не даде коментар, съобщи Reuters.

Кафала разяснява, че повече от шест милиона афганистанци наблюдават новините на BBC седмично, а задачата на Организация на обединените нации в Афганистан осъди последните дейности на държавното управление в страната. Откакто талибаните още веднъж поеха властта в Афганистан, доста правозащитни групи и публицисти показаха угриженост по отношение на вероятностите за независимост на словото в Афганистан.

Рекламен бизнес
Jose Cuervo придвижва дестилерията си в метавселената Източник: AdAge
Един от най-разпознаваемите марки за текила в света, Jose Cuervo, разгласи, че ще отвори първата дестилерия за алкохолни питиета в границите на метавселената. Пионер в производството на текила и създател на към момента настоящата най-стара дестилерия в Латинска Америка, Cuervo ще отвори и първата " метадестилерия " в 3D виртуалния свят Decentraland това лято.

Напоследък марки в разнообразни промишлености, от търговия на дребно и мода до храни и питиета, стартираха активации в метавселената, с цел да се възползват от възходящото любознание на потребителите към виртуалния свят. Cuervo също ще предложи на ценителите си виртуални прекарвания, образование по произвеждане текила, както и лимитирани серии артикули.

Свободни позиции

Тази седмица от The Smarts От Nitram са оповестили свободна позиция за, а httpool са в развой на търсене на.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР