>На Атанас М. е наложена и глоба" в размер на

...
>На Атанас М. е наложена и глоба" в размер на
Коментари Харесай

Общо 9 г. затвор за двама, подсъдими за пране на пари в размер на над 1,6 млн. лв.

> На Атанас М. е наложена и " санкция " в размер на 10 000 лева Наказанието би трябвало да бъде изтърпяно при първичен " непоколебим " режим в затвор.

Със същата присъда е наложено наказване от 4 год. " отнемане от независимост " на Емил Т. (на 42 година от гр. Сливен). Той е обвиняем за това, че в интервала от 03.04.2004г. до 06.06.2008г. в гр. Сливен, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на едноличен притежател на комерсиално сдружение, от свое име, само че за сметка и със средства предоставени от Атанас М. е спомогнал за преобразуването на общо 548 556 лева, посредством влагането им за придобиване на дълготрайни материални активи на сдружението, като действието е осъществено повече от два пъти, казусът е изключително тежък, средствата и имуществото са в изключително огромни размери и дееца е предполагал все още на приемането им, че същите са добити, посредством осъществени от Атанас М. тежки умишлени закононарушения - закононарушение по член 253, алинея 5, предл. 1, предл. 2, вр.ал. 4, предл. 2, вр.ал. 3, т. 2, вр.ал. 2, предл. 6, вр.чл. 26, алинея 1, вр.чл. 55, алинея 1, т. 1 от Наказателен кодекс. На Емил Т. е наложена и " санкция " в размер на 10 000 лева

Със същата присъда е наложено и условно наказване в размер на 3 год. " отнемане от независимост ", изтърпяването на което е отсрочено с 5 год. изпитателен период на Ваня М. (на 47 година от гр. Сливен). Тя е подсъдима за това, че в интервала от 15.11.2004 година до 18.11.2005 година в гр. Сливен е правила покупко-продажби с недвижимо имущество на стойност 350 088 лева, като действията са осъществявани при изискванията на продължавано закононарушение, като действието е осъществено два пъти, казусът е изключително тежък и средствата и имуществото са в изключително огромни размери и дееца е предполагал все още на приемането им, че същите са добити, посредством осъществени от Атанас М. тежки умишлени закононарушения - закононарушение по член 253, алинея 5, предл. 1, предл. 2, вр.ал. 4, предл. 2, вр.ал. 3, т. 2, вр.ал. 1, вр.чл. 26, алинея 1, вр.чл. 55, алинея 1, т. 1 от Наказателен кодекс.

На Ваня М. е наложена и " санкция " в размер на 10 000 лева

И тримата наказани ще би трябвало да заплатят в интерес на страната равностойността на изчезналия предмет на закононарушението по чл.253 от Наказателен кодекс.

Средствата, предмет на горепосочените закононарушения са добити от Атанас М. вследствие на осъществени голям брой тежки умишлени закононарушения - насила, изнудване, присъединяване в проведена незаконна група, склоняване на трети лица към проституция с користна цел, потребление на хора потърпевши от трафик на хора за развратни дейности, набиране, превозване на обособени лица и превеждането им през граница за да бъдат употребявани за развратни дейности и други

Присъдата на Окръжен съд - Сливен предстои на обжалване пред Апелативен съд гр.Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР