На 90-годишна възраст тази нощ е починал ген. Любен Гоцев.

...
На 90-годишна възраст тази нощ е починал ген. Любен Гоцев.
Коментари Харесай

Почина генерал Любен Гоцев

На 90-годишна възраст тази нощ е умрял ген. Любен Гоцев. Късно нощес той е умрял в дома си, съобщи БГНЕС.

Тъжната вест беше доказана и от Виктор Вълков, който беше министър на външните работи директно след измененията през 1989-1990 година и непосредствен на военачалник Гоцев.

Генерал Любен Гоцев е роден на 3 март 1930 година в София. Завършва Московския държавен институт за интернационалните връзки /МГИМО/.

Любен Гоцев е български политически и държавен деятел, посланик и шпионин от кариерата. Той беше член на Българската комунистическа партия, а по-късно на нейната наследница Българска социалистическа партия.

В интервала от 1974 година до 1982 година е заместник-началник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност. След това минава на работа в Министерство на външните работи. Той е заместник-външен министър от 1982 до 1989 година, а във второто държавно управление на премиера Андрей Луканов от септември до декември 1990 година е министър на външните работи.

Ген. Гоцев оглавяваше предизборния щаб на Българска социалистическа партия на първите демократични избори за 7 Велико народно събрание през юни 1990 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР