На 9-ти април, от 19.00 часа, в литературен клуб Перото“,

...
На 9-ти април, от 19.00 часа, в литературен клуб Перото“,
Коментари Харесай

Арх. Петър Диков представя новата си книга Малки софийски истории

На 9-ти април, от 19.00 часа, в книжовен клуб „ Перото “, НДК, арх. Диков ще показа своите " Малки Софийски истории " – истории, разказани непосредствено от извора, от времето, в което той беше основният проектант на Столичната община. 

 

„ Това е последователност на едно уверено за създаване на днешна София десетилетие, през което Петър Диков заемаше длъжността основен проектант. Хронология от време на време трагична, но изпъстрена и с комични случки “. Това споделя в предговора към „ Малки Софийски истории “ Кин Стоянов, шеф на стратегия „ Христо Ботев “ на Българско национално радио. 

 

Книгата на Петър Диков е взор към предишното и сегашното на София, четиво за всеки, който желае да разбере кои специалисти и политици са съдействали за едно или друго в развиването на столицата. 

 

В " Малки Софийски истории " ще може да прочетете и за един конкурс, който трябваше да даде решения, а сътвори проблеми, за бунтовния регион на столицата, за забравените квартали, за разногласия, кавги и реализация, за това по какъв начин „ Спаси метрото “ спасяваше метрото, за митингите и археологията, за многострадалната Софийска Централна Минерална баня, за това по какъв начин на столичен бул. оцеляха 700 дървета.

 

Ще научите по какъв начин се прави небостъргач и ще се насладите на главата озаглавена „ Малки истории всякакви, все за случки безобразни “, където арх. Диков споделя по какъв начин София не съумя да се снабди с писта за Формула 1, за паметника на Цар Самуил със светещите очи, за това кой е поставил светофар в Богров, за Японския хотел и не/възможните метростанции.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР