На 9 април ЕС обяви, че ще започне антисубсидийно разследване

...
На 9 април ЕС обяви, че ще започне антисубсидийно разследване
Коментари Харесай

Антисубсидийните разследвания на ЕС срещу китайски фирми пречат на зеления преход и борбата с климатичните промени

На 9 април Европейски Съюз разгласи, че ще стартира антисубсидийно следствие против китайски снабдители на вятърни турбини.

В тази връзка, през вчерашния ден ръководителят на Бюрото за комерсиална отбрана към Министерството на търговията на Китай се срещна в Брюксел с Мартин Лукас, общоприет шеф на Отдела за комерсиална отбрана на Европейската комисия.

Китайският представител e изтъкнал, че всички досегашни антисубсидийни следствия на Европейски Съюз са ориентирани към китайски компании от бранша на новите сили. Това освен подкопава съществено доверието на китайските вложители в Европа и пречи на индустриалното съдействие, само че също по този начин визира и световните старания за справяне с климатичните промени и за зелен преход. Произволното пояснение на понятието за дотации от страна на Брюксел и неналичието на неприкритост в процедурите, свързани с такива следствия, са акт на протекционизъм, който накърнява средата за лоялна конкуренция, е подчертал още китайският представител.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед45428Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед19528Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед40643Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед32886Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед74364Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед552040Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181588Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140329Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед125233Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед123095Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев20687Ще се състои ли скоро конференция за мир на великите сили
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР