На 87 години почина социологът проф. Петър-Емил Митев.Тъжната новина съобщиха

...
На 87 години почина социологът проф. Петър-Емил Митев.Тъжната новина съобщиха
Коментари Харесай

Почина проф. Петър-Емил Митев

На 87 години умря социологът проф. Петър-Емил Митев.

Тъжната вест оповестиха от института " Иван Хаджийски ", чийто съосновател беше той.

" С огорчение оповестяваме, че през днешния ден на 87-годишна възраст ни напусна проф. Петър-Емил Митев - съосновател и дълготраен началник на Института по социология " Иван Хаджийски ".

Проф. Митев бе академик от международна големина, държавник, визионер и подстрекател на младите откриватели!

Дълбок реверанс пред светлата му памет! ", написаха оттова.



Проф. Митев е роден през 1936 г. Завършва философия в Софийския университет. От 1972 до 1988 година оглавява Научноизследователския институт за младежта при Централен комитет на ДКМС, считан за едно от дисидентските гнезда по време на социализма. До 1999 година ръководител на Българската социологическа асоциация. Преподавател в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Един от създателите на компетентност „ Политология “, в която създава поредност от лекционни курсове: история на политическите идеи; политически идеологии; способи на политологичния анализ; политическият език; гражданска война и реформа; източноевропейският преход; българският преход.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР