На 83-годишна възраст почина почетният президент на Реал Мадрид и

...
На 83-годишна възраст почина почетният президент на Реал Мадрид и
Коментари Харесай

Почина легендата на Реал Мадрид и почетен президент на клуба Амансио Амаро

На 83-годишна възраст умря почетният президент на Реал Мадрид и легенда на " Белия балет " Амансио Амаро, заяви вестник " Марка ".

Футболният път на Амаро стартира в Ла Коруня, където играе в локалния Виктория преди през 1958 година да направи дебюта си в професионалния футбол с екипа на Депортиво Ла Коруня. За четири години с екипа на галисийци в Сегунда Дивисион офанзивният футболист бележи 69 гола в 108 мача във всички шампионати.

През 1962-ра година Амансио минава в Реал Мадрид, където в границите на 14 сезона печели един път Купата на европейските първенци, девет трофеи на Испания и на три пъти Купата на страната. За " Кралския клуб " той изиграва 471 мача, в които бележи 155 гола, а през сезони 1968/69 и 1969/70 става и голмайстор на Примера Дивсион.

За националния тим на Испания Амансио Амаро изиграва 42 мача, в които има 11 гола, а също така е част от състава на " Ла Фурия Роха " при триумфа на Евро 1964 в Испания.

След края на дейната си футболна кариера Амансио се ориентира към треньорската специалност, като води Кастилия и Реал Мадрид. Амаро се смята и за изобретател на " Петорката на Ястреба " - Емилио Бутрагеньо, Мичел, Маноло Санчис, Мартин Васкес и Мигел Пардеса.

През 2022 година е определен за почетен президент на Реал след кончината на друга легенда на клуба Пако Хенто.

Farewell, Amancio, Real Madrid Honorary President.
— Real Madrid C.F. (@realmadriden)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР