На 8 март мерките срещу коронавируса в Германия бяха постепенно

...
На 8 март мерките срещу коронавируса в Германия бяха постепенно
Коментари Харесай

Британската мутация влошава драстично ситуацията в Германия

На 8 март ограниченията против ковид в Германия бяха последователно разхлабени. Но ето, че в този момент новите инфекции в страната порастват с всеки минал ден. Поради това редица лекари от интензивните отделения на лечебните заведения, които лекуват пациенти с COVID-19, в това време молят за връщане на рестриктивните мерки, изключително на местата с високо равнище на болест. Шефът на Германското съдружие на лекарите от незабавната и интензивна медицина (DIVI) Кристиан Караянидис е открил, че сегашната обстановка в интензивните отделения е сходна с тази от октомври предходната година.

Мутацията B.1.1.7 - по-заразна и по-опасна

Пред вестник " Kölner Stadtanzeiegr " Караянидис споделя и друго: " По това време в интензивните отделения имаше 3000 пациента с COVID-19 в цяла Германия. Ако в този момент забавим скоростта на имунизиране, а запазим разхлабените ограничавания, скоро броят на интензивните пациенти може да стигне до 5000 или 6000 ". Тогава клиниките ще са на ръба на опциите си, споделя той и моли за неотложно връщане към твърдия локдаун. Вирусологът от берлинската клиника " Шарите " Кристиан Дростен показва страдание, че се отсрочват имунизациите с препарата на AstraZeneca на фона на дефицита на ваксини. Пред немската телевизия NDR той споделя, че предвид на започващата трета вълна от ковид в Германия страната " се нуждае от тази ваксина ". Дростен предизвестява, че епидемиологичната обстановка в Германия сега не е добра, тъй като по-заразната английска разновидност B.1.1.7 към този момент е навлязла необятно и се следи в три четвърти от всички нови инфекции. " Малко след Великден (в Германия тази година той се чества на 4 април) обстановката при нас ще е същата като по Коледа ", твърди специалистът. В това отношение той удостоверява мрачните прогнози на института " Роберт Кох " за мощно разгръщане на епидемията. Кристиан Дростен счита, че английската разновидност ще " утежни фрапантно " настоящето състояние. Особено рисково, съгласно него, ще стане ситуацията на хората над 50 години, които още не са имунизирани. Новите студии показвали, че английската разновидност е освен по-заразна, само че и по-смъртоносна.

" Германия да употребява и съветската ваксина "

На фона на дефицита от ваксини и краткотрайното преустановяване на имунизациите с английския препарат, в Германия се породи и друга полемика. Министър-председателите на три източногермански провинции - Саксония, Тюрингия и Саксония-Анхалт - молят за това да се употребява съветската ваксина " Спутник V ". " Русия има огромни научни достижения и аз не изпитвам ни най-малкото подозрение, че тамошната просвета е в положение да създаде ефикасна ваксина ", аргументира се министър председателят на Саксония Михаел Кречмер. " Руската ваксина следва да бъде утвърдена ", упорства той и прибавя: " Особено на фона на настоящия дефицит на ваксини ".

Премиерът на Саксония-Анхалт Райнер Хазелоф счита, че " в битката против ковид е добре пристигнала всяка сигурна и ефикасна ваксина, която би могла да помогне за преодоляването на пандемията ". " Щом става дума за здравето на хората, произходът на имунизацията не би трябвало да играе роля. Лично аз още като дете съм ваксиниран с съветски ваксини против детски паралич. В това отношение нямам никакви задръжки ", сподели Хазелоф. И министър председателят на Тюрингия Бодо Рамело счита, че е извънредно време да се намерения за потреблението на " Спутник V " в Германия. " Аз не желая имунизацията да бъде утвърдена по политически аргументи, само че и не искам тя да бъде отхвърлена заради такива ", споделя той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР