На 8 август се отбелязва Международният ден на котките. В

...
На 8 август се отбелязва Международният ден на котките. В
Коментари Харесай

Защо стопаните на котки живеят по-дълго

 Защо-стопаните-на-котки-живеят-по-дълго

На 8 август се отбелязва Международният ден на котките. В целия свят честват хиляди фенове на грациозните животни. Изследванията демонстрират, че котките могат да създадат живота ни по-дълъг и по-щастлив. 

1. Благополучие

Според австралийски проучвания, стопаните на котки психически са по-здрави от хората, които нямат домашни любимци. В анкетите те удостоверили, че се усещат по-щастливи, уверени в себе си и по-алко нервни, както и спят по-добре, по-бързо се концентрират и по-добре се оправят с проблемите в живота.

Появата на котка може да е удобна и за нашите деца. Оказало се, че децата, които имат мощна връзка със своите котки, са по-успешни в живота. Колкото по-привързани са един към различен, толкоз повече се чувствали здрави, енергични, деликатни, по-млко тъгували и по-рядко се чувствали самотни.

2. Стрес

Топлата котка върху коленете, „ месеща тесто “ с лапи върху бедрата ни, са една от най-хубавите форми за понижаване на напрежението.

Защо котките успокояват по този начин? Котките няма да ни съдят за нашите неприятни привички или да се сърдят, когато сме смутени.

Както изясняват учените от Цюрихския университет К. Щабах и Д. Тернер, котките не са просот милички същества, зависещи от нас. По-скоро ние подвластен от тях, получавайки разтуха.

Котките не са обременени с житейските грижи, намирайки се до нас, демонстрират, че всичките ни грижи са малко, а паниките – непотребни.

3. Отношения

Изследванията демонстрират, че стопаните на котки са по-социално приспособени, доверяват се повече и обичат повече от хората, които нямат домашни животни.

Дори хората, кито гледат клипове с котки, усещат по-голяма поддръжка от другите, които не са почитатели на опашатите създания.

„ Положителните страсти към кучетата или котките пораждат позитивни усеща към хората и назад “ – пишат представителите на университета в Източен Кентъки Р. Перин и Х. Озбърн.

4. Здраве

В продължение на 13 години били изследвани повече от 4400 души и било изяснено, че стопаните на котки умират по-рядко от инфаркт. При равни условия и опасности измежду стопаните на котки има по-малко смъртни случаи от сърдечна непълнота, в сравнение с при самотните хора.

Учените от Университета на Пенсилвания са изследвали десетки хора, които преди малко си били вззели котка. Те ги следели в продължение на 10 месеца и стигнали до заключението, че за един месец:

– недоволствата за здравето им намалели,

– главоболието намаляло

– болките в гърба спрели

– настинките се появяват по-рядко и възобновяване идва по-бързо.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР