На 79 години почина Дейвид Кох, милиардер и влиятелен донор

...
На 79 години почина Дейвид Кох, милиардер и влиятелен донор
Коментари Харесай

Почина един от най-богатите хора в света

На 79 години умря Дейвид Кох, милиардер и авторитетен донор на консервативни дела, заяви по-големият му брат Чарлз. Дейвид Кох загуби дългата борба с рака на простатата, който му беше открит преди 27 години.

Дейвид Кох се пенсионира предходната година като изпълнителен вицепрезидент на Koch Industries - конгломерата, на който той беше съсобственик с по-големия си брат и е оценен като втората по величина фамилна компания в Съединени американски щати. И двамата братя бяха подмолна мощ в републиканската политика, дарявайки доста за претендентите и идеите, отразяващи консервативните им стопански позиции, написа БГНЕС.

Но Дейвид беше обществено демократичен - последовател на правото за аборт и еднополовите бракове, както и на неинтервенционистката външна политика. Сред тези, които изрекоха съболезнования, беше държавният секретар Майк Помпео, който сходно на братята Кох е от Канзас. Дейвид Кох се кандидатира за вицепрезидент на Либертарианската партия през 1980 година, само че по-късно скъса с нея и се обърна към републиканците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР