На 77-годишна възраст почина почетният гражданин на Кърджали Джемил Мустафа

...
На 77-годишна възраст почина почетният гражданин на Кърджали Джемил Мустафа
Коментари Харесай

Българският спорт осиротя! Почина голям треньор, легенда в борбата

На 77-годишна възраст умря почетният жител на Кърджали Джемил Мустафа Реджеб – дълготраен играч и треньор по битка, предава rodopi24. Той е бил нееднократен републикански първенец по свободна битка за юноши, младежи и мъже.
Джемил Реджеб стартира спортната си кариера през 1959 година в Клуба по битка „ Арда – Кърджали ”. Още същата година печели първата си купа на републиканско състезание в Бургас, а през 1960 година взе участие в интернационален шампионат и е класиран преди всичко. През 1965 година е играч в националния тим по битка за мъже в „ А ” републиканска група; през 1970 година е разгласен за Майстор на спорта; през 1971 година става първенец на Централен комитет на ДКМС, а през 1972 година печели шампионата „ Дан Колов ” и е републикански първенец. Два пъти е разгласен за състезател на годината на община Кърджали. Кариерата си като състезател приключва през 1975 година Няколко години по-късно стартира треньорската си кариера с деца, а по-късно става треньор на мъжки тим. Реферира десетки международни и републикански мачове.
В последните години от живота си някогашният републикански първенец е уредник и треньор на Семеен кодекс по битка „ Арда – Кърджали ”. Поклонението пред огромния състезател е на 4 октомври от 10.00 часа в двора на централната джамия в Кърджали.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР